Fotorecept | Vanilkovo-citrónove muffiny s jahodovým a bananovým mascarpone krémom

Fotorecept | Vanilkovo-citrónove muffiny s jahodovým a bananovým mascarpone krémom

Pridal: adkas-tastyfood, 11.6.2014

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ja nie som veľmi veľký fanúšik muffin, ale raz za čas ich upečiem. Veľmi, veľmi doporučujem vyskúšať tieto muffiny. Som z nich nadšená. Úžasné krémy, ktoré isto použijem aj u nejakého iného zákusku, prípadne v torte. Také jednoduché na prípravu a výsledok je ohromujúci. Cesto je síce trochu tuhšie, ale krásne sa oddeľuje od papierových košíčkov a muffiny sú príjemnej vanilkovo-citrónovej chuti. Krém vám zaručene poskytne chuťovú rozkoš. Jednoduché, pohladné a navyše chutné muffiny. Piekla som z dvojitej dávky, keďže som chcela vyskúšať oba krémy.

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 11.6.2014

Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty

SUROVINY

Muffiny:

160 gmaslo
120 gpráškový cukor
3 ksvajce
165 gpolohrubá múka
1 a 1/2 ČLprášok do pečiva
1 ČLvanilkový extrakt
1/2 citrónapostrúhaná kôra z citróna

Krém:

250 gmascarpone
250 mlšľahačková smotana
5 - 6 PL (alebo jahodový)Nesquik bananový

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Najprv si pripravíme krém. Je dobre, ak ho zachladíme v chladničke aspoň 30 minút pred použitím.
  1. Vyšľaháme šľahačkovú smotanu. Ručne vymiešame mascarpone s Nesquikom a potom pridáme vyšľahanú šľahačku. 
  2. Jemnými krúživými pohybmi zmiešame obe masy tak, aby sme dostali krásny zamatový kompaktný krém. Nedoporučujem šľahať mascarpone mixérom lebo ma tendenciu veľmi zrednúť.
  3. Ak chcete oba krémy, treba upiecť 24 muffin alebo mascarpone a šľahačku rozdeliť na dve časti , ale potom si upravte aj množstvo jahodového a bananového Nesquiku.
Príprava muffin:
  1. Zmäkknuté maslo s cukrom vyšľaháme dopenista. Po jednom pridávame vajíčka a dobre prešľahame. Všetky suroviny majú byť izbovej teploty.
  2. Potom pridáme vanilkový extrakt a postrúhanu citrónovu kôru. Opäť dobre prešľaháme.
  3. Nakoniec už len ručne vmiešame preosiatu múku s práškom do pečiva. Cesto rozdelíme do 12 papierových košíčkov. 
  4. Malou lyžičkou zarovnáme vrch a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov C asi 20 minút. Kontrola špajlou.
  5. Vyberieme a necháme vychladnúť na mriežke. Po vychladení na muffiny nanesieme krém pomocou cukrárenského vrecka. 
  6. Dozdobíme podľa lubovôle ( čerstvým ovocím, perličkami , čoko - stružlinkami a pod.)    
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť