Fotorecept | Vanilkovo-citrónove muffiny s jahodovým a bananovým mascarpone krémom

Pridal: adkas-tastyfood, 11.6.2014
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Ja nie som veľmi veľký fanúšik muffin, ale raz za čas ich upečiem. Veľmi, veľmi doporučujem vyskúšať tieto muffiny. Som z nich nadšená. Úžasné krémy, ktoré isto použijem aj u nejakého iného zákusku, prípadne v torte. Také jednoduché na prípravu a výsledok je ohromujúci. Cesto je síce trochu tuhšie, ale krásne sa oddeľuje od papierových košíčkov a muffiny sú príjemnej vanilkovo-citrónovej chuti. Krém vám zaručene poskytne chuťovú rozkoš. Jednoduché, pohladné a navyše chutné muffiny. Piekla som z dvojitej dávky, keďže som chcela vyskúšať oba krémy.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 11.6.2014
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
SUROVINY
Muffiny:
160 gmaslo
120 gpráškový cukor
3 ksvajce
165 gpolohrubá múka
1 a 1/2 ČLprášok do pečiva
1 ČLvanilkový extrakt
1/2 citrónapostrúhaná kôra z citróna
Krém:
250 gmascarpone
250 mlšľahačková smotana
5 - 6 PL (alebo jahodový)Nesquik bananový
Najprv si pripravíme krém. Je dobre, ak ho zachladíme v chladničke aspoň 30 minút pred použitím.
- Ak chcete oba krémy, treba upiecť 24 muffin alebo mascarpone a šľahačku rozdeliť na dve časti , ale potom si upravte aj množstvo jahodového a bananového Nesquiku.
- Zmäkknuté maslo s cukrom vyšľaháme dopenista. Po jednom pridávame vajíčka a dobre prešľahame. Všetky suroviny majú byť izbovej teploty.
- Malou lyžičkou zarovnáme vrch a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov C asi 20 minút. Kontrola špajlou.
KOMENTÁRE K RECEPTU