Fotorecept: Cestovina s tuniakom, rajčinami a bazalkou podľa Jamieho Olivera

Fotorecept: Cestovina s tuniakom, rajčinami a bazalkou podľa Jamieho Olivera

Pridal: MadeWithLove, 4.6.2014

Kategorie: Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Rýchly,jednoduchý a hlavne chuťovo úžasný obed či večera počas vášho totálne zaneprázdneného týždňa. Je to také vďačné jedlo. Nakrájate cibuľu,chilli papričku a bazalku,pripravíte cestovinu+ všetko sa to akosik spraví samo bez akýchkoľvek komplikovaných a zdĺhavých postupov ktoré vám totálne zoberú chuť na jedlo....U mňa je zatiaľ toto najlepšie jedlo tohto týždňa a neviem sa toho dojesť...Inak úplne super je na druhý deň studená na raňajky (som v tomto naozaj úplne sama ??? :) V origináli sa táto cestovina nazýva : Jools favourite Saturday afternoon pasta.

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 4.6.2014

Kategorie: Cestoviny

SUROVINY

olivový olej
1 ksčervená cibuľa
1 - 2 kschilli paprička
1 ČLmletá škorica
hrsť bazalka (iba lístky)
2 x 400 gcelé lúpané paradajky v konzerve
2 x 300 gtuniak z kozervy
soľ
čierne korenie
500 grigatoni alebo penne
nastrúhaná kôra a šťava z 1 - 2 citrónov

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobno. Bazalku si nakrajáme.
  2. V hrnci si zohrejeme olivový olej a pridáme cibuľu,chilli,bazalku ,škoricu a smažíme na najnižšom ohni cca 5 min. až cibuľa zmäkne.
  3. Zvýšime oheň a pridáme paradajky, tuniaka a soľ. Pomocou lyžičky si rozpučíme paradajky.
  4. Privedieme k varu a necháme bublať 20 min.
  5. Medzi časom si uvaríme cestovinu. Napokon si zmiešame cestovinu s tuniakovou omáčkou.
  6. Pridáme nastrúhanú kôru z citróna, šťavu a dobre premiešame .
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť