Risotto

Pridal: Varic Daniel, 17.5.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Chcel som vyskúšať úpravu, ktorá mi už dlhšie chodí po rozume, a ktorú poznáte skôr ako omáčku na cestoviny. Predstavujem vám teda risotto alla puttanesca. Postup je podobný ako pri predošlom recepte, no namiesto húb nakoniec vmiešam do zmesi rajčiny, olivy a bylinky. Okrem toho vynechávam parmezán a víno. Ančovičky dodajú dostatok chuti i bez parmezánu a víno by spolu s konzervovanými rajčinami výsledok podľa mňa príliš prekyslilo.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Varic Daniel, 17.5.2014
Kategorie:
SUROVINY
100 gryža arborio
1/2 ks ( nadrobno nakrájaná)cibuľa
5 strúčikovcesnak nadrobno nakrájaný
5 ks (nakrájaná)ančovička
1 ks (nakrájaná)chilli paprička
300 mlvývar
20 g maslo
1 konzervasekané rajčiny
1 ČLmed
10 ks (nakrájané na kolieska)olivy
hrsť ( nasekaná)pertžlenová vňať
olivový olej
(na posypanie)syr
- Najprv na redšom site sceďte z rajčín šťavu a vmiešajte do nej lyžičku medu.
- Kúsky rajčín starostlivo preskúmajte a odstráňte prípadné zelené časti, kde sa rajčina spája so stonkou (tzv. bubáky), príliš chutné nie sú.
- Na menšej panvici rozohrejte olivový olej a osmažte na ňom postupne cibuľu, cesnak, chili papričku, ančovičky a ryžu. Po chvíľke pridajte rajčinovú šťavu s medom, nechajte zovrieť a po naberačkách pridávajte zeleninový vývar.
- Miešajte a pridávajte, tak ako som popísal tu. Na úplný záver vmiešajte do risotta rajčiny spolu s olivami a petržlenovou vňaťou.
dOproti hubovému je táto verzia o máličko ľahšia (bez parmezánu)no o to je chuťovo výraznejšia (cesnak, chili, ančovičky). Verím, že ak sa odhodláte, bude vám chutiť :-)
KOMENTÁRE K RECEPTU