Nadýchaný hodvábny čokoládový obláčik - Čokoládové soufflé
Pridané: 7.9.2013
Na podfarbenie chute koláčiku je možné šupnúť do základného cesta aj 4 lyžice silnej kávy alebo kávového likéru. Toto čokoládové soufflé sa môže a musí jesť v podstate okamžite, po vychladnutí majú koláčiky tendenciu klesať a spľasnúť. Podávať sa môže s hocičím. S vanilkovou zmrzlinou, karamelom, roztopenou čokoládou (áno, áno, ďalšou) alebo s ovocím. My sme doma zvolili trošku neobvyklú kombináciu. Ja som si k tomu dala džem s višňami v rume a moja mamina si to celé zaliala karamelovým likérom :-)
ZOBRAZIŤ RECEPT
Talianske čokoládové cookies - Biscottini italiani di cioccolata
Pridané: 30.8.2013
Viete, budujem si tu pomaly reputáciu, pretože na každej party zahviezdim a keď sa to celé zje (spravidla to trvá 5-10 minút), tak mi podajú misku s vetou ,,môžeš to prosím ťa znova naplniť?" Tak mi verte, že aj tieto sú mega. Mega dobré, mega ľahké a mega talianske (recept mám od svojej talianskej učiteľky, ktorá tvrdí, že "to sú také obyčajné, od mojej mamy").
ZOBRAZIŤ RECEPT
Zasnežené čokoládové sušienky s kardamónom
Pridané: 23.2.2014
Kardamón (alebo aj kardamóm) sú plody vysokého kra rastúceho prirodzene v tropických dažďových lesoch na svahoch Západného Ghátu v južnej Indii. Toto korenie s výraznou, ale mäkkou, ovocnou a prenikavou vôňou vylepší chuť sladkých aj slaných jedál. Ak kupujete kardamón kupujte celé plody, pretože mletý rýchlo stráca aromatické vlastnosti. Tento recept som našla v novom online magazíne Cinnamon magazín. Hoci nepoužívam práškový cukor, po objavení tohto lákavého receptu som ho utekala kúpiť a nemohla som sa dočkať kedy sa do pečenia zasnežených sušienok pustím.
ZOBRAZIŤ RECEPT