Koláč z tekvicových jadier
Tento koláč som robila zatiaľ len dvakrát. Prvýkrát, keď som ho videla v Bezservítke, fu, ale kto ho tam robil, už netuším. Myslím, že to bola pani Lajferová. Druhýkrát som ho robila pred pár týždňami, keď som dostala od krstnej tekvicovú múku.Vďaka tomu som si pripomenula jeho krásnu vôňu a jemnú chuť a zaraďujem ho medzi pravidelnejšie vypekania...
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
4 ksžĺtko
80 ghnedý cukor
40 gstrúhanka
100 g (alebo pomleté tekvicové jadierka najemno)tekvicová múka
4 PLdomáci vanilkový cukor
1 PLrum alebo amaretto
4 ksbielko
čokoláda
- Žĺtky som vyšľahala s 2/3 cukru a vanilkovým cukrom, pridala som tekvicovú múku a strúhanku.
- Bielka som vyšľahala so zvyšným cukrom a postupne som ich primiešala do základu cesta. Pridala som rum.
- Tortovú formu som vymastila a do nej som vyliala cesto.
- Pri 180 °C som nechala v rúre piecť cca 40 minút.
- Po vychladnutí som koláčik prekrojila, potrela som ríbezľovým džemom. Na vrch koláča som dala tiež džem a poliala čokoládou.
KOMENTÁRE K RECEPTU