NajRecept.sk Dezerty Koláč z tekvicových jadier
Koláč z tekvicových jadier
Recept Koláč z tekvicových jadier
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Zuzka    ·   12.5.2014

Koláč z tekvicových jadier

Tento koláč som robila zatiaľ len dvakrát. Prvýkrát, keď som ho videla v Bezservítke, fu, ale kto ho tam robil, už netuším. Myslím, že to bola pani Lajferová. Druhýkrát som ho robila pred pár týždňami, keď som dostala od krstnej tekvicovú múku.Vďaka tomu som si pripomenula jeho krásnu vôňu a jemnú chuť a zaraďujem ho medzi pravidelnejšie vypekania...

Suroviny
4 ks
žĺtko
80 g
hnedý cukor
40 g
strúhanka
100 g (alebo pomleté tekvicové jadierka najemno)
tekvicová múka
4 PL
domáci vanilkový cukor
1 PL
rum alebo amaretto
4 ks
bielko
čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky som vyšľahala s 2/3 cukru a vanilkovým cukrom, pridala som tekvicovú múku a strúhanku.
  2. Bielka som vyšľahala so zvyšným cukrom a postupne som ich primiešala do základu cesta. Pridala som rum.
  3. Tortovú formu som vymastila a do nej som vyliala cesto.
  4. Pri 180 °C som nechala v rúre piecť cca 40 minút.
  5. Po vychladnutí som koláčik prekrojila, potrela som ríbezľovým džemom. Na vrch koláča som dala tiež džem a poliala čokoládou.
Poznámka: Cesto je robené z polovičnej dávky a pečené vo forme o priemere 18 cm.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár