Koláč z tekvicových jadier

Recept Koláč z tekvicových jadier

Pridal: Zuzka, 12.5.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento koláč som robila zatiaľ len dvakrát. Prvýkrát, keď som ho videla v Bezservítke, fu, ale kto ho tam robil, už netuším. Myslím, že to bola pani Lajferová. Druhýkrát som ho robila pred pár týždňami, keď som dostala od krstnej tekvicovú múku.Vďaka tomu som si pripomenula jeho krásnu vôňu a jemnú chuť a zaraďujem ho medzi pravidelnejšie vypekania...

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 12.5.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

4 ksžĺtko
80 ghnedý cukor
40 gstrúhanka
100 g (alebo pomleté tekvicové jadierka najemno)tekvicová múka
4 PLdomáci vanilkový cukor
1 PLrum alebo amaretto
4 ksbielko
čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky som vyšľahala s 2/3 cukru a vanilkovým cukrom, pridala som tekvicovú múku a strúhanku.
  2. Bielka som vyšľahala so zvyšným cukrom a postupne som ich primiešala do základu cesta. Pridala som rum.
  3. Tortovú formu som vymastila a do nej som vyliala cesto.
  4. Pri 180 °C som nechala v rúre piecť cca 40 minút.
  5. Po vychladnutí som koláčik prekrojila, potrela som ríbezľovým džemom. Na vrch koláča som dala tiež džem a poliala čokoládou.
Poznámka: Cesto je robené z polovičnej dávky a pečené vo forme o priemere 18 cm.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť