Fotorecept | Krémové rizoto

Fotorecept | Krémové rizoto

Pridal: S varechou v ruke, 9.5.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Krémové rizoto na bielom víne, s chrumkavou hlivou a medvedím cesnakom...

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 9.5.2014

Kategorie:

SUROVINY

arborio, carnaroli alebo inú risottovúryža
koreňová zelenina
cibuľa
cesnak
hliva
olivový olej
šalotka
medvedí cesnak
biele víno
zeleninový vývar
maslo
čerstvé mleté korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Začal som zeleninovým vývarom, očistil som koreňovú zeleninu, cibuľu, cesnak a dal som ju variť s novým korením, čerstvo mletým korením a soľou.
  2. Vývar je už hotový, pomaličky prebubláva a tak som som si nakrájal cibuľu a hlivu.
  3. Na olivovom oleji som orestoval cibuľu, potom som pridal hlivu, dochutil som čerstvo mletým korením a soľou.
  4. Restoval som, až pokiaľ hliva neschrumkovatela.
  5. Potom som ju dal bokom a v tom istom woku som krátko osmahol ryžu.
  6. Po 4-5 minútach som ju podlial bielym suchým vínom, asi 1-1,5 dcl a keď sa vínko odparilo, podlieval som už vývarom. Nie naraz, ale postupne, po jednej naberačke.
  7. Keď sa odparí, tak zasa a miešať a podlievať a miešať a tak dookola asi 20 minút.
  8. Podlievať treba vriacim vývarom a ryžu netreba úplne rozvariť.
  9. Keď už takmer bola hotová, tak som odstavil a primiešal k nej asi 2-3 oriešky masla, chrumkavú hlivu a nakrájaný mevedí cesnak.

Podával som s hoblinami tvrdého syra, mám rád vršatec, ale teraz som použil grana padano a s pohárom suchého bieleho vínka...dobrú chuť :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť