Fotorecept | Krémové rizoto

Pridal: S varechou v ruke, 9.5.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Krémové rizoto na bielom víne, s chrumkavou hlivou a medvedím cesnakom...
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 9.5.2014
Kategorie:
SUROVINY
arborio, carnaroli alebo inú risottovúryža
koreňová zelenina
cibuľa
cesnak
hliva
olivový olej
šalotka
medvedí cesnak
biele víno
zeleninový vývar
maslo
čerstvé mleté korenie
soľ
- Začal som zeleninovým vývarom, očistil som koreňovú zeleninu, cibuľu, cesnak a dal som ju variť s novým korením, čerstvo mletým korením a soľou.
- Vývar je už hotový, pomaličky prebubláva a tak som som si nakrájal cibuľu a hlivu.
- Na olivovom oleji som orestoval cibuľu, potom som pridal hlivu, dochutil som čerstvo mletým korením a soľou.
- Potom som ju dal bokom a v tom istom woku som krátko osmahol ryžu.
- Po 4-5 minútach som ju podlial bielym suchým vínom, asi 1-1,5 dcl a keď sa vínko odparilo, podlieval som už vývarom. Nie naraz, ale postupne, po jednej naberačke.
- Podlievať treba vriacim vývarom a ryžu netreba úplne rozvariť.
Podával som s hoblinami tvrdého syra, mám rád vršatec, ale teraz som použil grana padano a s pohárom suchého bieleho vínka...dobrú chuť :)
KOMENTÁRE K RECEPTU