Fotorecept | Cícerové rezance s kuracou pečeňou

Pridal: Varic Daniel, 10.5.2014
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Toto jednoduché jedlo je inšpirované cigánskou alebo, ak chcete, rómskou kuchyňou. Oproti pôvodnému receptu som urobil niekoľko úprav a použil dve suroviny typické pre indickú gastronómiu. Je to výborná večera pre dvoch ľudí a po krátkej príprave ide varenie skutočne rýchlo. Ak sa rozhodnete použiť namiesto domácich rezancov polotovar, máte to za 15 minút. V prípade, že chcete vyskúšať, ako chutí cícerová múka, potrvá to asi pol hodiny.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Varic Daniel, 10.5.2014
SUROVINY
200 gkuracia pečeň
(prepustené maslo) 2 - 3 PLghee
100 ghladká múka
100 gcícerová múka
1 ksvajce
soľ
čierne korenie
jarná cibuľka
- Postavte na sporák veľký hrniec s posolenou vodou, v ktorej budete variť cestovinu.
- Kuracie pečene starostlivo očistite od blaniek a nakrájajte na menšie kúsky.
- Na menšej panvici si rozohrejte ghee dajte naň pražiť pečene. Približne v tomto čase dajte variť rezance.Príprava oboch bude trvať približne rovnako, asi 3-4 minúty.
- Keď sú pečene hotové, osoľte ich a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením.
P.S. Ak nemáte chuť na rezance, vynechajte vajíčko a z cesta si upečte na suchej panvici placky a potrite ich prepusteným maslom. Veľká dobrota. Cícerová múka obsahuje okrem vitamínov B6 a B2 aj veľké množstvo železa.
KOMENTÁRE K RECEPTU