Fotorecept | Cícerové rezance s kuracou pečeňou

Fotorecept | Cícerové rezance s kuracou pečeňou

Pridal: Varic Daniel, 10.5.2014

Kategorie: Mäso, Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto jednoduché jedlo je inšpirované cigánskou alebo, ak chcete, rómskou kuchyňou. Oproti pôvodnému receptu som urobil niekoľko úprav a použil dve suroviny typické pre indickú gastronómiu. Je to výborná večera pre dvoch ľudí a po krátkej príprave ide varenie skutočne rýchlo. Ak sa rozhodnete použiť namiesto domácich rezancov polotovar, máte to za 15 minút. V prípade, že chcete vyskúšať, ako chutí cícerová múka, potrvá to asi pol hodiny.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Varic Daniel, 10.5.2014

Kategorie: Mäso, Cestoviny

SUROVINY

200 gkuracia pečeň
(prepustené maslo) 2 - 3 PLghee
100 ghladká múka
100 gcícerová múka
1 ksvajce
soľ
čierne korenie
jarná cibuľka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Postavte na sporák veľký hrniec s posolenou vodou, v ktorej budete variť cestovinu.
  2. Z oboch druhov múky, vajíčka, soli a trošky vody vypracujte vláčne, nelepivé cesto.
  3. Rozvaľkajte ho na tenké pláty a nakrájajte z nich hrubšie rezance. Odložte ich bokom.
  4. Kuracie pečene starostlivo očistite od blaniek a nakrájajte na menšie kúsky.
  5. Na menšej panvici si rozohrejte ghee dajte naň pražiť pečene. Približne v tomto čase dajte variť rezance.Príprava oboch bude trvať približne rovnako, asi 3-4 minúty.
  6. Keď sú pečene hotové, osoľte ich a okoreňte čerstvo mletým čiernym korením.
  7. Podávajte s nadrobno nasekanou jarnou cibuľkou.

P.S. Ak nemáte chuť na rezance, vynechajte vajíčko a z cesta si upečte na suchej panvici placky a potrite ich prepusteným maslom. Veľká dobrota. Cícerová múka obsahuje okrem vitamínov B6 a B2 aj veľké množstvo železa.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť