Fotorecept | Bielková roláda s citrónovou plnkou

Pridal: adkas-tastyfood, 7.5.2014
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Veľmi jemná roláda bez múky rozplývajúca sa na jazyku. Dobre vychladená z chladničky mi priam pripomenula vtáčie mlieko s citrónovým dochutením. Do plnky som použila domáci Lemond curd. Na prípravu je veľmi jednoduchá a na suroviny nenáročná. Mala som trochu obavy či sa nebude lámať, praskať pri stáčaní, pretože som totiž nikdy nepiekla roládu iba z bielkov. Naopak bola som milo prekvapená z jemného cesta, s ktorým sa dobre pracovalo a bolo naozaj chutné
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 7.5.2014
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
5 ksbielok
225 gjemný kryštálový cukor
1/2 KLocot
1 KLsolamyl
1/2 KLvanilkový extrakt
štipkasoľ
Na krém:
250 mlšľahačková smotana
4 PLlemon curd
práškový cukor na posypanie
- Bielka našľaháme so štipokou soli.
- Postupne pridávame cukor a zakaždým dobre prešľaháme.
- Potom pridáme ocot, vanilkový extrakt a solamyl.
- Na plech ( 30x40) vyložený papierom na pečenie rozotrieme vyšľahané bielka. Nemusíme ich rozotierať úplne do rohov plechu.
- Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 °C približne 15 minút. Zbytočne ju nevysušme!
- Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha.
- Pridáme lemond curd a prešľaháme krátko, kým sa obe hmoty spoja.
- Odložíme do chladničky stuhnúť.
- Pred podávaním poprášime práškovým cukrom.
KOMENTÁRE K RECEPTU