Fotorecept | Bielková roláda s citrónovou plnkou

Fotorecept | Bielková roláda s citrónovou plnkou

Pridal: adkas-tastyfood, 7.5.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Veľmi jemná roláda bez múky rozplývajúca sa na jazyku. Dobre vychladená z chladničky mi priam pripomenula vtáčie mlieko s citrónovým dochutením. Do plnky som použila domáci Lemond curd. Na prípravu je veľmi jednoduchá a na suroviny nenáročná. Mala som trochu obavy či sa nebude lámať, praskať pri stáčaní, pretože som totiž nikdy nepiekla roládu iba z bielkov. Naopak bola som milo prekvapená z jemného cesta, s ktorým sa dobre pracovalo a bolo naozaj chutné

FOTKA OD VÁS

Pridal: adkas-tastyfood, 7.5.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

5 ksbielok
225 gjemný kryštálový cukor
1/2 KLocot
1 KLsolamyl
1/2 KLvanilkový extrakt
štipkasoľ

Na krém:

250 mlšľahačková smotana
4 PLlemon curd
práškový cukor na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielka našľaháme so štipokou soli.
  2. Postupne pridávame cukor a zakaždým dobre prešľaháme.
  3. Potom pridáme ocot, vanilkový extrakt a solamyl.
  4. Opäť dobre prešľaháme.
  5. Na plech ( 30x40) vyložený papierom na pečenie rozotrieme vyšľahané bielka.  Nemusíme ich rozotierať úplne do rohov plechu.
  6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 °C približne 15 minút. Zbytočne ju nevysušme!
  7. Necháme vychladnúť.  
  8. Papier na pečenei (čistý) poprášime práškovým cukrom a vychladnuté cesto naň vyklopíme. 
  9. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha. 
  10. Pridáme lemond curd a prešľaháme krátko, kým sa obe hmoty spoja.
  11. Roládu natrieme krémom a stočíme ju.  
  12. Odložíme do chladničky stuhnúť. 
  13. Pred podávaním poprášime práškovým cukrom.  
TIP: Ja som použila 300 ml šľahačkovej smotany (v UK je taká gramáž) a pridala som 2 PL lemond curd, preto je tej plnky tak veľa. Myslím, že použitie trochu menšieho plechu by bolo ideálne. Roláda by bola trochu hrubšia a krajšie by ukázala v konečnom efekte.      
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť