Fotorecept | Bielková roláda s citrónovou plnkou

Fotorecept | Bielková roláda s citrónovou plnkou

By 7. mája 2014

Veľmi jemná roláda bez múky rozplývajúca sa na jazyku. Dobre vychladená z chladničky mi priam pripomenula vtáčie mlieko s citrónovým dochutením. Do plnky som použila domáci Lemond curd

Na prípravu je veľmi jednoduchá a na suroviny nenáročná. Mala som trochu obavy či sa nebude lámať, praskať pri stáčaní, pretože som totiž nikdy nepiekla roládu iba z bielkov. Naopak bola som milo prekvapená z jemného cesta, s ktorým sa dobre pracovalo a bolo naozaj chutné

Ingredients

Instructions

  1. Bielka našľaháme so štipokou soli.
  2. Postupne pridávame cukor a zakaždým dobre prešľaháme.
  3. Potom pridáme ocot, vanilkový extrakt a solamyl.
  4. Opäť dobre prešľaháme.Bielkova rolada s citronovou plnkou3
  5. Na plech ( 30x40) vyložený papierom na pečenie rozotrieme vyšľahané bielka.  Nemusíme ich rozotierať úplne do rohov plechu.
  6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180 °C približne 15 minút. Zbytočne ju nevysušme!
  7. Necháme vychladnúť.  

    Bielkova rolada s citronovou plnkou5

  8. Papier na pečenei (čistý) poprášime práškovým cukrom a vychladnuté cesto naň vyklopíme. Bielkova rolada s citronovou plnkou6
  9. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme dotuha. 
  10. Pridáme lemond curd a prešľaháme krátko, kým sa obe hmoty spoja.

    Bielkova rolada s citronovou plnkou7

  11. Roládu natrieme krémom a stočíme ju.  

    Bielkova rolada s citronovou plnkou8
    Bielkova rolada s citronovou plnkou9

  12. Odložíme do chladničky stuhnúť. 
  13. Pred podávaním poprášime práškovým cukrom.  

TIP:
Ja som použila 300 ml šľahačkovej smotany (v UK je taká gramáž) a pridala som 2 PL lemond curd, preto je tej plnky tak veľa.
Myslím, že použitie trochu menšieho plechu by bolo ideálne. Roláda by bola trochu hrubšia a krajšie by ukázala v konečnom efekte.      Bielkova rolada s citronovou plnkou10

Bielkova rolada s citronovou plnkou
Bielkova rolada s citronovou plnkou1

Print

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *