NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Videonávod |Veľkonočné zdobenie medovníčkov
Videonávod |Veľkonočné zdobenie medovníčkov
Recept Videonávod |Veľkonočné zdobenie medovníčkov
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Katka    ·   10.4.2014

Videonávod |Veľkonočné zdobenie medovníčkov

Videonávod |Veľkonočné zdobenie medovníčkov

Medovníčky sú súčasťou  nielen Vianoc ale taktiež i Veľkej noci. Ich vôňa a chuť dodá sviatkom  tú správnu atmosféru. Spolu s  Kuchynkou na Bulvári  a Gabikou Kyselovou, pre ktorú je výroba zdobených medovníčkov koníčkom, vám odhalíme tajné tipy ako medovníčky nielen dobre upiecť ale i  krásne vyzdobiť.

Príprava medovníčkov a polevy

Načerpajte Inšpiráciu na medovníčky a pripravte si správnu bielkovú polevu na zdobenie podľa podrobného fotoreceptu. Keďže Veľká noc je farebná, zdobiacu bielkovu polevu môžeme oživiť potravinárskymi farbivami podľa vlastnej predstavivosti.

Ak chcete dosiahnúť lesklý efekt medovníčkov, potrite ich po vytiahnutí z rúry rozšľahaným žĺtkom ešte pokiaľ sú teplé ale nie veľmi horúce pretože by mohli popraskať . Avšak v prípade, že idete medovníčky zdobiť bielkovou polevou, stačí aby boli matné.

Ak sa vám bude zdať žĺtok veľmi hustý, stačí ho rozriediť troškou vody.

Zdobenie medovníčkov

  1. Základom dobrého zdobenia je mať ruku dobre podopretú o stôl a držať ju jemne naklonenú, tak ako to vidíte na fotografii nižšie, prípadne v pravom uhle. Druhou rukou si koordinujte pohyby.
  2. Ako prvé vytvárame okraje, ktoré necháme dobre zaschnúť, schutie trvá približne 2 minúty. Každý obrys, ktorý vytvárate nechajte schnúť aby sa vám nezliali dokopy.Aby ste mali zdobiace čiary pekne rovné a vyhnite sa priamemu dotýkaniu špičky s medovníkom, inak bude poleva ,,pľacatá" a nevytvoria sa vám pekné okraje. Nechajte polevu jemne dopadať na medovník z výšky.
  3. Po zaschnutí obrysov sa pustíme do vypĺňania riedkou polevou. Mriežky vypĺňame malými guličkami, naopak veľké plochy obtiahneme polevou a krúživými pohybmi polevu spájame.
  4. Zdobiace sáčky, počas prestávok pri zdobení je vhodné uzatvoriť špáradlom aby poleva nezoschla na hrote. Ak vám poleva predsa len na hrote zoschne, roztopíte ju teplým prúdom vody.

Pozrite si tieto vidoenávody a v zdobení sa stanete majstrami :)

TIP:

  • Polevu dávkujte v malých množstvách, prípadne si naplňte viac sáčkov a odložte do chladu. Postupne zdobiace sáčky vyberajte, inak riskujete, že Vám poleva zožltne a časom sa s ňou bude i ťažko pracovať.
  • Polevu je najlepšie spotrebovať hneď v ten deň, pretože bielko zo dňa na deň mení svoju konzistenciu a tým je možnosť, že na druhý deň budete musieť polevu opravovať pridaním ďalšieho bielka.
  • Pokiaľ polevu skladujete zakrytú v chlade, vydrží vám 2 až 3 dni, avšak hmota mení konzistenciu, preto treba dosypať trošku cukru aby opäť zhustla.
  • Pri zdobení si vždy zaprite ruku, ktorou zdobíte aby ste ju mali pevnú a zdobte v približne v 70° - 90° uhle.

 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár