Mrkvové mafiny

Mrkvové mafiny

By 9. apríla 2014

Už veľmi dlho som sa chystala upiecť tieto zaujímavé mafiny. Konečne sa mi to podarilo a musím povedať, že som zožala slávu. Všetkým neskutočne chutili a ja som sa mohla s hlavou hore pýšiť svojim výtvorom 🙂 Odporúčam vyskúšať.

Recept je z knihy ,,1 cesto, 100 mafinov", mierne som si ho však upravila.

Ingredients

Instructions

  1. Rúru predhrejeme na 200 °C.
  2. Vymastíme formičky na pečenie alebo na plech na mafiny poukladáme košíčky.
  3. Do veľkej misy preosejeme múku, kypriaci prášok, soľ a korenie.
  4. Vmiešame cukor, postrúhanú mrkvu, orechy a hrozienka.
  5. V ďalšej miske zľahka vyšľaháme vajcia, vmiešame mlieko, olej, pomarančovú kôru a pomarančovú šťavu.
  6. V strede suchých surovín spravíme jamku a vlejeme tekuté suroviny.
  7. Opatrne premiešame, aby sa suroviny spojili, ale cesto zbytočne nemiešame.
  8. Cesto naložíme do pripravených jamôk.
  9. Pečieme v rúre 20 minút, kým nie sú mafiny nadýchané, zlatisté a na dotyk pevné.
  10. Mafiny necháme 5 minút chladnúť vo forme, potom ich preložíme na mriežku a necháme celkom vychladnúť.

Mrkvové mafiny 3

Mrkvové mafiny 2

Poleva

  1. Zmiešame v miske neslaný smotanový syr (mascarpone) s cukrom.
  2. Vyšľaháme šľahačku.
  3. Zmiešame spolu.
  4. Polevu natrieme na úplne vychladené mafiny a ozdobíme pásikom pomarančovej kôry alebo postrúhanou mrkvou.
  5. Pred podávaním dáme mafiny do chladničky na 15-20 minút.

Mrkvové mafiny 1Dobrú chuť 🙂

Print

Nikdy ma nebavilo varenie a pečenie tak ako teraz. Dospievaním sa človek mení a nachádza nové hodnoty. Mám rada ten pocit, keď sa mi podarí pre svojich blízkych prichystať maškrtu, ktorej sa nevedia dojesť. A keďže viem, že záľubu v pečení a varení nemám iba ja, rada sa s vami podelím o moje experimenty.

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *