Mrkvové mafiny

Pridal: barborka, 9.4.2014
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Už veľmi dlho som sa chystala upiecť tieto zaujímavé mafiny. Konečne sa mi to podarilo a musím povedať, že som zožala slávu. Všetkým neskutočne chutili a ja som sa mohla s hlavou hore pýšiť svojim výtvorom :) Odporúčam vyskúšať. Recept je z knihy ,,1 cesto, 100 mafinov", mierne som si ho však upravila.
FOTKA OD VÁS
Pridal: barborka, 9.4.2014
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
SUROVINY
alebo roztopené maslo na vytretie formičiekolej
2 hrnčekyhladká múka
1 PLkypriaci prášok
štipka soli
1 ČLškorica
1/2 hrnčekahnedý cukor
1 hrnček (nastrúhaná)mrkva
(vlašské, pekanové) nahrubo nasekanéorechy
(svetlé, tmavé podľa chuti) 1/2 hrnčekahrozienka
2 ks (veľké)vajíčka
3/4 hrnčekamlieko
6 PLslnečnicový olej
z 1 kspomarančová kôra
z 1 kspomarančová šťava
Na polevu:
mascarpone
3/8 hrnčekapráškový cukor
pol kelímka (100g)smotana na šľahanie
- Rúru predhrejeme na 200 °C.
- Vymastíme formičky na pečenie alebo na plech na mafiny poukladáme košíčky.
- Do veľkej misy preosejeme múku, kypriaci prášok, soľ a korenie.
- Vmiešame cukor, postrúhanú mrkvu, orechy a hrozienka.
- V ďalšej miske zľahka vyšľaháme vajcia, vmiešame mlieko, olej, pomarančovú kôru a pomarančovú šťavu.
- V strede suchých surovín spravíme jamku a vlejeme tekuté suroviny.
- Opatrne premiešame, aby sa suroviny spojili, ale cesto zbytočne nemiešame.
- Cesto naložíme do pripravených jamôk.
- Pečieme v rúre 20 minút, kým nie sú mafiny nadýchané, zlatisté a na dotyk pevné.
- Mafiny necháme 5 minút chladnúť vo forme, potom ich preložíme na mriežku a necháme celkom vychladnúť.
- Zmiešame v miske neslaný smotanový syr (mascarpone) s cukrom.
- Vyšľaháme šľahačku.
- Zmiešame spolu.
- Polevu natrieme na úplne vychladené mafiny a ozdobíme pásikom pomarančovej kôry alebo postrúhanou mrkvou.
- Pred podávaním dáme mafiny do chladničky na 15-20 minút.
KOMENTÁRE K RECEPTU