Krémová polievka z pečených paprík

Pridal: Varic Daniel, 16.4.2014
Kategorie: Husté polievky, Polievky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Nedávno sa mi zásluhou jedného dobrodinca (nech dosiahne nirvánu) dostalo do rúk väčšie množstvo červenej hrubostennej papriky (takej malej jabĺčkovej). Okrem klasického zavárania, ktoré prebehlo v réžii ženských rodinných príslušníkov, som sa znenazdajky rozhodol uvariť paprikovú polievku. V živote som nič podobné neskúšal a ani nejedol, no v poslednom čase mám nutkanie variť polievky takmer zo všetkého, čo aspoň vzdialene pripomína zeleninu. Keďže paprikovica mala masívny úspech a chutí dobre teplá i studená, podelím sa s vami o svoju skúsenosť. Pripravte sa, už to ide.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Varic Daniel, 16.4.2014
Kategorie: Husté polievky, Polievky
SUROVINY
6 ksjabĺčkové červené papriky
1 kskonzerva rajčín
1 kszemiak
1 kscibuľa
1 kscesnak
1 kszeleninový bujón
1 ČLčervená paprika
2 ČLworchesterová omáčka
z 1/2 kscitrónová šťava
2 ČLcukor
- Papriky rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte pod rozpálený gril.
- Keď začnú černieť, obráťte ich a nechajte sčernieť i z druhej strany.
- Po opečení ich pod tečúcou vodou zbavte šúp i jadrovníkov a nakrájajte na kúsky.
- V hrnci na troške olivového oleja opražte nadrobno nakrájanú cibuľku cca 3 minúty a potom prihoďte cesnak a červenú papriku.
- Premiešajte a po minúte pridajte papriku, rajčiny z konzervy a nadrobno nakrájaný zemiak.
- Prilejte cca 8 dcl vody a zeleninový bujón.
- Keď sú zemiaky mäkké, rozmixujte polievku tyčovým mixérom dohladka.
- Dochuťte worchestrovou omáčkou, citrónovou šťavou a cukrom, prípadne pridajte čerstvé bylinky (po odstavení z plameňa).
- Odporúčam podávať s údeným syrom a mletým čiernym korením.
KOMENTÁRE K RECEPTU