Fotorecept: Veľkonočné cupcakes Lindt

Veľkonočné variácie - Veľkonočné cupcakes Lindt

By 14. apríla 2014

Pacia sa vám? Ja som sa do nich priam zamilovala. Naživo su omnoho krajsie. Som z nich unesena. Mozno to vyznie ako samochvala, ale mam z nich obrovsku radost. Bala som sa tohto projektu. Preco? Lebo vyzadoval riadnu davku trpezlivosti a tou ja veru neoplyvam. Nemam ani taku zrucnost na drobne detaily. Keby tieto cupcakes robila moja sestra, tak su ako namalovane. Napriek tomu, ked som ich skoncila, vyvolali mi usmev na tvari. Iste ste si vsimli, ze na blogu sa castejsie objavuju prispevky, v ktorych pouzivam produkty svajciarskeho vyrobcu cokolady znacky Lindt. Pred casom ma oslovili k spolupraci a kedze prvy prispevok sa im velmi pacil a ja som velkou milovnickou dobrej cokolady, tak nebolo co riesit. Aj v tychto velkonocnych cupcakes som pouzila cokoladove vajicka znacky Lindt z tmavej, mliecnej a bielej cokolady. Vyborna cokolada plnena uzasnou, na jazyku rozplyvajucou sa naplnou, poskytuje skvely chutovy zazitok.

Tieto cupcakes mozu byt aj peknou vysluzkov pre kupacov. Staci kusok celofanu, pekna stuzka a netradicna vysluzka je pre vasich kupacov pripravena. Tak pozrime sa ako nato...........

Ingrediencie:
12 cupcakes

Instructions

Je dobre, ak si pripravime kosicky minimalne den vopred, nech trochu marcipan zaschne. Rovnako si mozeme kosicky vymodelovat z WI alebo inej potahovej hmoty. Ja som volila mandlovy marcipan, kedze sa mi zda tuhsi a moje modelovacie zrucnosti su mizerne.

  1. Marcipan rozvalkame na hrubku 3-4 mm.
  2. Vykrajujeme kolieska a pomocou vhodnej cukrom posypanu misticky vytvarujem kosik.

    Veľkonočné variácie - Veľkonočné cupcakes Lindt 11

  3. Zo zbytkov nasulame rucky na kosik a stocime dva dokopy.

    Veľkonočné variácie - Veľkonočné cupcakes Lindt12

  4. Kosicky a rucky z marcipanu dame na tacku (plech) vylozenu papierom na pecenie a nechame susit do druheho dna.
  5. Rucky a kosik pripevnime pomocou sparadiel.

    Veľkonočné variácie - Veľkonočné cupcakes Lindt 16

  6. Na druhy den si upecieme cupcakes a ozdobime.
  7. Krystalovy cukor s vajciami slahame minimalne 4 minuty.  Vajcia zbeleju a naberu na objeme.Veľkonočné variácie - Veľkonočné cupcakes Lindt 7
  8. Pomaly za staleho slahania pridame smotanu. Neprestavame slahat.
  9. Potom pridame olej, stale slahame.
  10. Pridame pomarancovy ekxtrakt a citronovu koru.
  11. Zaslahame.
  12. Nakoniec pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva a uz iba rucne vmiesame.

    Veľkonočné variácie - Veľkonočné cupcakes Lindt 8

  13. Plnime iba do polovice papierovych kosikov aby nam velmi nevybehli kopceky.

    Veľkonočné variácie - Veľkonočné cupcakes Lindt9

  14. Ak predsalen sa nam urobia kopceky urobia, mierne ich zrezeme a zarovname, aby nam potom marcipanove kosicky s vajickami nepadali.

    Veľkonočné variácie - Veľkonočné cupcakes Lindt 10

  15. Pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov C asi 20 minut.
  16. Nechame uplne vychladit.

Krém:

  1. Maslo izbovej teploty vymiesame s preosiatym cukrom. Musia sa obe hmoty pekne spojit, kym je hmota pekna , hladka.
  2. Potom zaslahame citronovy exktrakt.
  3. Krem rozdelime priblizne na polovicu.
  4. Do jednej polovice pridame ruzovu farbu a do druhej zelenu farbu.

    Veľkonočné variácie - Veľkonočné cupcakes Lindt 13
    Veľkonočné variácie - Veľkonočné cupcakes Lindt 14

  5. Naplnime cukrarenske vrecka a mozeme dat ne chvilu do chladnicky, aby jemne stuhol krem.

    Veľkonočné variácie - Veľkonočné cupcakes Lindt 15

  6. Zeleny krem ( trava) je lepsi , lepsie sa s nim pracuje, ak je trochu tuhsi. Ruzovy krem je zase lepsi ( lepsie sa nanasaju kvietky) ak krem nie je prilis tuhy.
  7. Najprv nanesieme zeleny krem ( travnik) a potom ruzovym kremom urobime kvietky.
  8. Do prostriedku kazdeho kvietku osadime prelicku. Na vrch nasadime kosik s cokoladovymi vajickami a mile velkonocne cupcakes mame hotove.

Veľkonočné variácie - Veľkonočné cupcakes Lindt 6

Veľkonočné variácie - Veľkonočné cupcakes Lindt 17

Print

Som Slovenka momentálne žijúca v Anglicku. Prostredníctvom svojho blogu http://adkas-tastyfood.blogspot.sk/ by som sa chcela s Vami podeliť o svoje poznatky, zážitky, skúsenosti nielen z oblasti kulinárskej, ale aj zo života nášho každodenného. Rada si pochutnám na dobrom jedle a veľmi rada si ho pripravujem sama. Svoju lásku k vareniu a pečeniu som zdedila po svojej mamke a babke. Na mojom blogu nájdete recepty staršieho aj novšieho data pochádzajúce z rôznych zdrojov, ale zaručene mnou odskúšané. Verím, že u mňa naájdete inšpiráciu, strávite tu prijemne chvíle a opätovne ma poctíte svojou návštevou.


Môj blog: www.adkas-tastyfood.blogspot.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *