Fotorecept: Veľkonočné cupcakes Lindt

Pridal: adkas-tastyfood, 14.4.2014
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
Nahraj fotku a pochváľ sa
Pacia sa vám? Ja som sa do nich priam zamilovala. Naživo su omnoho krajsie. Som z nich unesena. Mozno to vyznie ako samochvala, ale mam z nich obrovsku radost. Bala som sa tohto projektu. Preco? Lebo vyzadoval riadnu davku trpezlivosti a tou ja veru neoplyvam. Nemam ani taku zrucnost na drobne detaily. Keby tieto cupcakes robila moja sestra, tak su ako namalovane. Napriek tomu, ked som ich skoncila, vyvolali mi usmev na tvari. Iste ste si vsimli, ze na blogu sa castejsie objavuju prispevky, v ktorych pouzivam produkty svajciarskeho vyrobcu cokolady znacky Lindt. Pred casom ma oslovili k spolupraci a kedze prvy prispevok sa im velmi pacil a ja som velkou milovnickou dobrej cokolady, tak nebolo co riesit. Aj v tychto velkonocnych cupcakes som pouzila cokoladove vajicka znacky Lindt z tmavej, mliecnej a bielej cokolady. Vyborna cokolada plnena uzasnou, na jazyku rozplyvajucou sa naplnou, poskytuje skvely chutovy zazitok. Tieto cupcakes mozu byt aj peknou vysluzkov pre kupacov. Staci kusok celofanu, pekna stuzka a netradicna vysluzka je pre vasich kupacov pripravena. Tak pozrime sa ako nato........... Ingrediencie: 12 cupcakes
Pridal: adkas-tastyfood, 14.4.2014
Kategorie: Muffiny a Cupcakes, Dezerty
SUROVINY
Krém:
Okrem toho:
Je dobre, ak si pripravime kosicky minimalne den vopred, nech trochu marcipan zaschne. Rovnako si mozeme kosicky vymodelovat z WI alebo inej potahovej hmoty. Ja som volila mandlovy marcipan, kedze sa mi zda tuhsi a moje modelovacie zrucnosti su mizerne.
- Marcipan rozvalkame na hrubku 3-4 mm.
- Kosicky a rucky z marcipanu dame na tacku (plech) vylozenu papierom na pecenie a nechame susit do druheho dna.
- Na druhy den si upecieme cupcakes a ozdobime.
- Pomaly za staleho slahania pridame smotanu. Neprestavame slahat.
- Potom pridame olej, stale slahame.
- Pridame pomarancovy ekxtrakt a citronovu koru.
- Zaslahame.
- Pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov C asi 20 minut.
- Nechame uplne vychladit.
- Maslo izbovej teploty vymiesame s preosiatym cukrom. Musia sa obe hmoty pekne spojit, kym je hmota pekna , hladka.
- Potom zaslahame citronovy exktrakt.
- Krem rozdelime priblizne na polovicu.
- Zeleny krem ( trava) je lepsi , lepsie sa s nim pracuje, ak je trochu tuhsi. Ruzovy krem je zase lepsi ( lepsie sa nanasaju kvietky) ak krem nie je prilis tuhy.
- Najprv nanesieme zeleny krem ( travnik) a potom ruzovym kremom urobime kvietky.
- Do prostriedku kazdeho kvietku osadime prelicku. Na vrch nasadime kosik s cokoladovymi vajickami a mile velkonocne cupcakes mame hotove.