Fotorecept: Nepečená ananásová torta

Fotorecept: Nepečená ananásová torta

Pridal: IvanK., 6.4.2014

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

orkúhlypiškótový korpus
kyslá smotana
puding bez varenia
želatína
ananásový kompót
džem
šľahačka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Okrúhly piškótový korpus vložíme do tortovej formy, potrieme džemom alebo pokvapkáme sirupom.

  2. Do misky dáme 4 tégliky kyslej smotany alebo jogurtu, pridáme vanilkový puding bez varenia. Metličkou riadne premiešame.

  3. Pridáme ananás nakrájaný na drobné kúsky a riadne premiešame.

  4. Krém rovnomerne rozotrieme na piškótový korpus.

  5. Zakryjeme piškótovým korpusom, ktorý sme z jednej strany natreli džemom alebo pokvapkali sirupom.

  6. Na korpus poukladáme ananásové kolieska.
  7. Ananásovú šťavu zohrejeme na 60 stupňov, pridáme plátkovú želatínu.

  8. Keď sa želatína v šťave rozpustí, odložíme ju na pol hodinku do chladničky.
  9. Čiastočne stuhnutou želatínou zalejeme tortu. Tuhnutie musíme odsledovať. Keď je stuhnutá veľmi, nedá sa vyliať na tortu (vtedy ju môžeme rozpustiť v mikrovlnke a dať znova stuhnúť). Naopak, keď je želatína stuhnutá málo, môže pretiecť a nasiaknuť do korpusu.

  10. Tortu odložíme na pol dňa do chladničky.
  11. Dobrú chuť!

 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť