Fotorecept: Marmeládové taštičky z lístkového cesta

Fotorecept: Marmeládové taštičky z lístkového cesta

Pridal: Katka, 28.4.2014

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Je nedeľa a k tej patrí neodlučiteľne niečo sladké. Teraz sme však nemali chuť na vypekanie ani na koláče ale skôr niečo jednoduché a rýchle. Upiekli sme si teda taštičky z lístkového cesta plnené džemom. Sú skvelé a ich prípravu hravo zvládnete i cez týždeň, keď budete premýšľať čím nabaliť deti do školy na desiatu alebo si budete chcieť pochutnať na domácom sladkom pečive na raňajky. Mimochodom chuťovo i vzhľadovo (i keď sú trošku menšie) mi pripomínajú tie, ktoré sa dajú kúpiť v obchode - avšak s jedným rozdielom -> sú oveľa lepšie, pretože si ich pripravíte sami a keď použijete domáci džem, sú nenapodobiteľné obchodom :) Ako plnku môžete použiť nielen džem ale tiež ovocie, tvaroh alebo čokoládu - všetko podľa vašej chuti. Dúfam, že vám taštičky budú chutiť a ak sa ich rozhodnete upiecť, s radosťou uvítam fotografie ako sa vám vydarili :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 28.4.2014

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

1 balenielístkové cesto
3 ksvajce

Plnka:

džem

Na posypanie:

cukor kryštálový

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Lístkové cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 0,5 cm a pomocou krájača cesto nakrájame na menšie štvorce.
  2. Do stredu každého štvorca uložíme malú lyžičku džemu.
  3. Oddelíme žĺtok od bielka.
  4. Bielkom potrieme okraje štvorcov aby sa nám pri pečení nerozpadli a pekne držali tvar.
  5. Jeden okraj štvorca preložíme na druhý tak, aby nám vznikla trojuholníková taštička. Okraje poriadne popritláčame a ešte pomocou vidličky utlačíme.
  6. Taštičky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie alebo vymastený.
  7. Každú taštičku potrieme rozmiešaným žĺtkom a posypeme troškou kryštálového cukru.
  8. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170 - 180 °C počas 10 - 15 minút, kým začnú taštičky chytať zlatavú farbu. Nebojte sa ak vám džemová plnka trošku vytečie, vo vnútri jej stále bude dosť. Stáva sa to väčšinou pri redších džemoch.
  9. A potom už len vychutnávame výsledok našej práce a žneme pochvaly :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť