Fazuľová polievka s údeným kolenom

Fazuľová polievka s údeným kolenom

By 25. apríla 2014

Fazuľová polievka s údeným kolenom. Jjedna z mojich najobľúbenejších polievok, ktorej chuť je prudko návyková 🙂

Instructions

  1. Večer som namočil prebratú fazuľu, na druhý deň som ju prepláchol a dal variť spolu s údeným a bobkovým listom.
  2. Keď bolo mäso mäkké, tak som ho vybral a nakrájal na kocky. Fazuľa chce trošku viac času, tak tú som varil ďalej.
  3. Keď už bola, pridal som k nej nakrájané zemiaky a soľ, ale s tou opatrne, údené zvykne byť slané.
  4. Očistený cesnak som nakrájal na drobno a keď už boli zemiaky uvarené tak som ho pridal do polievky aj s majoránkou.
  5. Dochutil som čerstvo mletým čiernym korením.
  6. V sladkej smotane som rozhabarkoval asi dve lyžice hladkej múky a vylial som to do polievky.
  7. Nechal som prevrieť a máme hotovo.

Kto chce môže si polievku dochutiť octom, alebo citrónovou šťavou. Dobrú chuť 🙂

Fazuľová polievka s údeným kolenom

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *