Domáce grahamové tyčinky a praclíky

Recept Domáce grahamové tyčinky a praclíky

Pridal: Spinava kuchyna je s, 4.4.2014

Kategorie: Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Aj napriek tomu, že doma pečiem zväčša sladké som jednoznačne na slané pochutinky. Ak aj vy radi niečo chrúmete skúste tieto tyčinky či praclíky. Na cca 20 tyčiniek a 20 praclíkov budeme potrebovať:

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 4.4.2014

Kategorie: Pečivo

SUROVINY

1 ČLcukor
1/2 sáčkusušené droždie
200 mlvlažná voda
200 ghladká pšeničná múka
200 gcelozrnná pšeničná múka
3 PLolivový olej
1 ČLsoľ
1 ks (na potretie)vaječný bielok

Na posypanie:

soľ
mak
sezam

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misy dáme vodu, droždie a cukor a dobre premiešame, zasypeme troškou múky a necháme vzísť kvások.
  2. V druhej miske si zmiešame múku so soľou.
  3. Ku kvásku prilejeme olej a postupne prisypávame múku a vareškou ju zapracovávame.
  4. Keď sa nám cesto už nedarí miešať varechou, začneme ho miesiť rukou.
  5. Postupne stále prisypávame múku, ak nám ju už cesto nevie prijať vyklopíme ho aj s nezapracovanou múkou na pracovnú dosku a vypracujeme hladké cesto (trvá to asi 5 minút). Cesto vložíme do misky vymazanej olejom, prikryjeme a necháme kysnúť 30 minút.
  6. Po pol hodine cesto vyklopíme a rozdelíme na 40 rovnakých častí.
  7. Z každej vyváľame tyčinku o hrúbke ceruzky a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie (z niektorých môžete urobiť praclíky).
  8. Tyčinky potrieme bielkom, posypeme soľou, makom či sezamom. Pečieme pri teplote 190°C cca 20 minút.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť