Domáca pizza

Pridal: Recepty s Anabelou, 24.4.2014
Kategorie: Cestá, Pizza cesto
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
V jednoduchosti je krása a táto domáca pizza je naozaj jednoduchá! Vyskúšajte aj Vy, dokonca aj Vaša trúba dokáže zázraky. A keď vám ostane cesto? Spravte z nich slané tyčinky, a budete mať príjemnú pochúťku na večer. Tieto ingrediencie sú uvedené pre 2 menšie pizze, alebo iba jednu, ja som totiž z druhej spravila slané syrové tyčinky. Recept som našla u "Itala v kuchyni", kde ju Emanuel piekol. Momentálne vedie v Prahe luxusnú talianskú reštauráciu Da Emanuel, do ktorej sa určite chystám
FOTKA OD VÁS
Pridal: Recepty s Anabelou, 24.4.2014
Kategorie: Cestá, Pizza cesto
SUROVINY
1/2 kghladká múka
1 /Lolej extra virgin
1/2 kockydroždie
hrnček (alebo minerálky)vlažná voda
paradajky
soľ
oregáno
Podľa chuti:
syr
kukurica
- Rozmiešame droždie vo vlažnej vode, zmiešame s hladkou múkou, olivovým olejom a štipkou soli. Cesto by nemalo vôbec lepiť.
- Rozdelíme ho na dve porcie, zabalíme do fólie a necháme aspoň 12 hodín odležať v chladničke.
- Plech trošku omastím olejom, a cesto prstami porozťahujem do okrajov.
- V miske rozmixujeme olúpané paradajky, ochutíme soľou, kvapkou olivového oleja, lyžičkou cukru, a pridám oregáno, ktoré predtým aspoň roztlačím medzi prstami.
- Nalejem na pizzu a pridám ingrediencie. Niekedy menej je viac, preto vždy volím len dve, maximálne tri.
- Všetko pokropím opäť olivovým olejom a pečiem v rúre na maxime! Čas samozrejme závisí od rúry, treba to proste vyskúšať a včas vybrať :)
KOMENTÁRE K RECEPTU