Brokolicová polievka so syrom s modrou plesňou a čiernym sezamom

Recept Brokolicová polievka so syrom s modrou plesňou a čiernym sezamom

Pridal: Spinava kuchyna je s, 11.4.2014

Kategorie: Husté polievky, Polievky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Predvčerom som kúpila brokolicu v akcii. Vždy to tak robím. Potom ju uložím do chladničky a keď sa nám minie polievka spravíme si rýchlu brokolicovú. Tentokrát som však chcela skúsiť nejakú inú. V knihe Varíme pre planétu som objavila recept na brokolicovú polievku s feniklom. Tešila som sa na toto nové spojenie dvoch skvelých surovín, ale na moju smolu v obchode fenikel nemali. A tak sediac v autobuse som tuho premýšľala a zrazu ma osvietilo (aj jarné slniečko spoza okna) a napadla mi táto polievka. Syr s modrou plesňou jej dodal výbornú krémovú chuť a nový rozmer. Nie je v nej smotana takže je "diétna" (nemám to slovo rada, ale je taká :D) a čierny sezam je zas plný živín, ovplyvňuje kvalitu kostného tkaniva, tvorby krvi, plodnosť či kvalitu vlasov (je pomletý takže ich z neho získate čo najviac). A čo je hlavné je rýchla a zdravá :).

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 11.4.2014

Kategorie: Husté polievky, Polievky

SUROVINY

500 g (1 ks)brokolica
1 ksveľký zemiak
70 gsyr s modrou plesňou
soľ
mleté čierne korenie
1+ 1/2 PLčierny sezam
2 lvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hrnca si nalejeme vodu a privediem k varu.
  2. Keď začne vrieť pridáme na kocky nakrájaný zemiak, na ružičky rozobratú brokolicu (dávam aj hlúbik, ktorý pred mixovaním vyberiem).
  3. Osolíme a varíme kým nám zemiaky nezmäknú.
  4. Keď je zelenina uvarená, dáme dole z ohňa, rozmixujeme ponorným mixérom, vrátime na sporák a pridáme rozdrobený syr.
  5. Na miernom ohni varíme kým sa nám syr nerozpustí.
  6. Nakoniec pridáme pomletý čierny sezam (keďže nemám kávový mlynček, tak som si dala do misky troška vody a vsypala sezam a rozmixovala ho ponorným mixérom, keby som vodu nedala strieľal by po mne :D).
  7. Ak je potrebné ešte dochutíme soľou a mletým čiernym korením.

Podávame ozdobené krutónmi opraženými na olivovom oleji, posypané kúskami syra s modrou plesňou a čiernym sezamom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť