Rezy bingo

Rezy bingo

By 28. marca 2014

Musím povedať, že tento koláčik ma chytil "za jazyk". Tri druhy krému, šľahačka a do toho jemná pomarančová príchuť! Viac snáď dodávať nemusím.

Ingredients

Instructions

Zo surovín na piškótové cesto upečieme cesto klasickým spôsobom.

Pomarančový krém:

  1. Sušienky rozdrobíme a zalejeme džúsom.
  2. Necháme ich postáť, aby sa roztopili.
  3. Dostaneme hustú kašu, do ktorej primiešame maslo vymiešané s cukrom.
  4. Z mlieka a klasu uvaríme hustý krém a necháme vychladnúť.
  5. Odstránime z neho kôru, ktorá sa urobila na povrchu a dobre rozšľaháme šľahačom.
  6. Rozdelíme na polovicu.
  7. Maslo vyšľaháme s cukrom a rozdelíme ho tiež na polovicu.
  8. Do jednej primiešame kakao.
  9. Maslové krémy spojíme s uvarenými pudingovými.
  10. Dostaneme tak vanilkový a kakaový krém.

Teraz ideme skladať koláčik:

  1. Spodný piškótový plát polejeme 300 ml pomarančového džúsu.
  2. Natrieme pomarančový krém.
  3. Naň natrieme vanilkový krém.
  4. Teraz poukladáme na krém dlhé piškóty, ktoré sme namočili do džúsu.
  5. Zakryjeme kakaovým krémom.
  6. Na vrch natrieme dobre vyšľahanú šľahačku.
  7. Dáme stuhnúť do chladničky.

Pozn. Tento koláč som našla na chorvátskych stránkach. Ja chorvátsky nerozumiem a tak som si recept trošku urobila po svojom. Len chcem dodať, že medzi vanilkový a pomarančový krém by mali ísť ešte piškóty so želé zaliate čokoládou (tzv. Jaffa piškóty).

Rezy bingo

Dobrú chuť!

Print

Život je ako recept na tortu. Ak sa budete držať obvyklých ingrediencií, upečiete tortu, ale už vopred budete vedieť, akú bude mať chuť. Druhí ju ochutnajú, ocenia, ale rýchlo zabudnú. Chce to vždy štipku geniality v každom recepte, aby neumrel s posledným ochutnaným kúskom. (Carlo Peparello)


Môj blog: www.mojsladkysvet.blogspot.it

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *