Prečo sú jablká také zdravé?

Recept Prečo sú jablká také zdravé?

Pridal: human-brute, 29.3.2014

Kategorie: Tipy a triky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU
Vlastnosti jablka sú nasledovné:
  • znižuje riziko rakoviny čriev, pľúc a obličiek
  • čaj z čerstvých jadrovníkov a šupiek prospieva obličkám
  • brzdí zápalové procesy v tele
  • neošúpané bojuje proti astme
  • kyslé pohne črevá pri zápche
  • sladké zastavuje hnačku
  • lieči málokrvnosť
  • pomáha pri chrípke a prechladnutí
  • strúhané zráža teplotu
  • odvar z kvetov mierni kašeľ
  • roztlačené lieči popáleniny a nehojace sa rany
  • zabraňuje krvácaniu ďasien
  • znižuje krvný tlak a hladinu zlého cholesterolu
  • posilňuje imunitný systém
  • prospieva srdcu
  • stabilizuje hladinu cukru v krvi
  • blokuje tvorbu žlčníkových a obličkových kameňov
  • zlepšuje náladu
  • chráni mozog a nervy pred poškodením
  • neošúpané čistí črevá
Prečo sú jablká také zdravé? Jablká sú predovšetkým významným zdrojom vitamínu C. Jeho obsah kolíše podľa odrody, no v najväčšom množstve sa skrýva v kyslých jablkách a plánkach. Zaujímavá je predovšetkým kombinácia vitamínu C a flavonoidu kvercetínu, ktorý sa nachádza v šupke. Spolu vedia zabrániť tvorbe rakovinových buniek, ochránia tepny pred kôrnatením a znižujú krvný tlak. Plody sú významným zdrojom draslíka, ktorý pomáha pri vyplavovaní škodlivých látok z tela. Myslím, že pri tomto ovocí je zbytočné hovoriť "dobrú chuť" výstižnejšie by bolo " na zdravie!" Tip na prípravu: Marinované jabĺčka
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť