NajRecept.sk Torty Kávovo-orechová torta
Kávovo-orechová torta
Recept Kávovo-orechová torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Just Delicious    ·   8.3.2014

Kávovo-orechová torta

Suroviny

Korpus:

2 ks
vajce
100 g
polohrubá múka
150 g
práškový cukor
50 g nasekané
vlašské orechy
3,5 PL (uvarená)
silná čierna káva
1/2 balenia
prášok do pečiva

Plnka:

250 g
mascarpone
200 ml
smotana na šľahanie 33 %
2 PL
práškový cukor
2 PL
rum

Čokoládové ganache:

100 g
horká čokoláda 70 %
80 ml
mlieko
15 g
maslo
1 PL
práškový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
Korpus:
  1. Oddelíme si žĺtka a bielky.
  2. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vychladnutou silnou čiernou kávou (môžete dať 1 PL aj so sócom) do penista.
  3. Pridáme nasekané vlašské orechy a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  4. Na záver pridáme tuhý sneh z bielkov a zľahka premiešame.
  5. Formu na tortu vystelieme pečiacim papierom a boky potrieme tukom a vysypeme múkou.
  6. Cesto vylejeme do formy a pečieme cca. 25 minút pri 180 °C.
  7. Korpus necháme vychladnúť. Po vychladnutí korpus vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie a vrátime späť do formy.
Plnka:
  1. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a šľahačku vyšľaháme do tuha.
  2. Šľahačku primiešame k mascarpone, pridáme rum a krém natrieme na korpus.
  3. Dáme do chladničky stuhnúť na 2 hodiny.
Čokoládové ganache:
  1. Nasekanú horkú čokoládu prelejeme vriacim mliekom cez sitko, pridáme maslo a cukor a miešame kým vznikne hustá a lesklá zmes. Ak by sa nám čokoláda úplne neroztopila je možné takto pripravené čokoládové ganache vložiť do mikrovlnky, trošku prihriať alebo rozmiešať vo vodnom kúpeli.
  2. Čokoládové ganache necháme trošku vychladnúť (nenalievame ho na krém horúce) a polejeme ním tortu.
  3. Vložíme ju do chladničky opäť minimálne na 2 hodiny a necháme vychladiť.
  4. Takáto čokoládová poleva nestvrdne a pri krájaní sa neláme.
  5. Krájame ostrým nahriatym nožom.
 

   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár