Kávovo-orechová torta

Recept Kávovo-orechová torta

Pridal: Just Delicious, 8.3.2014

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

Korpus:

2 ksvajce
100 gpolohrubá múka
150 gpráškový cukor
50 g nasekanévlašské orechy
3,5 PL (uvarená)silná čierna káva
1/2 baleniaprášok do pečiva

Plnka:

250 gmascarpone
200 ml smotana na šľahanie 33 %
2 PLpráškový cukor
2 PLrum

Čokoládové ganache:

100 g horká čokoláda 70 %
80 mlmlieko
15 gmaslo
1 PLpráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Korpus:
  1. Oddelíme si žĺtka a bielky.
  2. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vychladnutou silnou čiernou kávou (môžete dať 1 PL aj so sócom) do penista.
  3. Pridáme nasekané vlašské orechy a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
  4. Na záver pridáme tuhý sneh z bielkov a zľahka premiešame.
  5. Formu na tortu vystelieme pečiacim papierom a boky potrieme tukom a vysypeme múkou.
  6. Cesto vylejeme do formy a pečieme cca. 25 minút pri 180 °C.
  7. Korpus necháme vychladnúť. Po vychladnutí korpus vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie a vrátime späť do formy.
Plnka:
  1. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a šľahačku vyšľaháme do tuha.
  2. Šľahačku primiešame k mascarpone, pridáme rum a krém natrieme na korpus.
  3. Dáme do chladničky stuhnúť na 2 hodiny.
Čokoládové ganache:
  1. Nasekanú horkú čokoládu prelejeme vriacim mliekom cez sitko, pridáme maslo a cukor a miešame kým vznikne hustá a lesklá zmes. Ak by sa nám čokoláda úplne neroztopila je možné takto pripravené čokoládové ganache vložiť do mikrovlnky, trošku prihriať alebo rozmiešať vo vodnom kúpeli.
  2. Čokoládové ganache necháme trošku vychladnúť (nenalievame ho na krém horúce) a polejeme ním tortu.
  3. Vložíme ju do chladničky opäť minimálne na 2 hodiny a necháme vychladiť.
  4. Takáto čokoládová poleva nestvrdne a pri krájaní sa neláme.
  5. Krájame ostrým nahriatym nožom.
 

   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť