Hovädziu slabinu, pekný hrubší kúsok mäsa zabalíme do fólie a necháme v chladničke odpočívať asi 5 dní, ale nič by sa nestalo, ak by si tam poležal aj dlhšie.
Pred zabalením z neho orežeme všetky zbytočné časti, ale neumývame ho.
Po týždni mäso rozbalíme, umyjeme, cez vlákna ho jemne nadrežeme a naložíme do marinády aspoň na 23,5 hodiny.
Na druhý deň som ho osušil a dal na rozpálenú suchú panvicu, asi na 3,5 minúty z každej strany, ale ten čas je len orientačný...záleží na hrúbke mäsa a na tom, ako prepečený steak chcete mať.
Na panvici som ho ešte posolil a nešetril som ani čerstvo mletým korením.
Po upečení som ho nechal 10 minút odpočívať zabalený v alobale.
Na panvicu som nalial suché červené vínko, rozpustilo prichytenú marinádu, prilial som zbytok marinády a keď sa to všetko zredukovalo, tak sladkú smotanu.
Dochutil som trstinovým cukrom, soľou a keď už mala omáčka ideálnu hustotu, odstavil som ju.
Na záver som pridal medvedie pesto a jeden, dva oriešky masla.
Odpočinutý steak som priečne narezal na tenučké plátky. Dôležité je mäso nechať dostatočne odležať, marinovať aspoň jeden deň, neprehnať to s pečením a narezať na tenké plátky.