Fotorecept: Cestoviny so sicilskym pestom podla Nigelly Lawson

Fotorecept: Cestoviny so sicilskym pestom podla Nigelly Lawson

Pridal: MadeWithLove, 15.3.2014

Kategorie: Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Este predtym ako sa nadsene pustite do tejto uzasnej cestoviny so sicilskym pestom dam vam celkom par dobrych rad do zivota (Tie co ma naucila Nigella,a mata bola inspiracia od Giorgio Locateli ktorym som uplne posadnuta a momentalne sa preluskavam jeho NEUVERITELNOU knihou Made in Italy.Tu proste musite mat ak ste rovnako posadnuty Talianskou kuchynou ako ja) POZNAMKY:1:Prosim vas nezacnite si zufalo trhat vlasy ak sa nedostanete k Fusilli Lunghi (dlhe fusilli ala telefonne snury :) ) kludne pouzite obycajne fusilli alebo aj hocijaku inu cestovinu Neodporucam vam nastruhat si na ne parmezan pred konzumaciou,bolo by to uz fakt privela a mozno by vas to znechutilo (Taliani si nikdy nestruhaju parmezan na cestoviny ak obsahuju rybu).Ak vsak nemate radi ancovicky pouzite namiesto nich 4 PL struhaneho parmezanu. Obvykle tuto specialitku doplnia bazalkou,niektory nepotrebuju vobec nic a ja som pouzila matu (lebo Giorgio Locateli je moja platonicka laska forever :)

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 15.3.2014

Kategorie: Cestoviny

SUROVINY

500 gcestoviny (fusilli lunghi)
250 g cherry paradajky
25 ghrozienka sultanky
2 strúčikycesnak
2 PLkapary
50 g (bez šupky)mandle
60 mlolivový olej
hrsť mäta

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cestoviny si dáme variť do osolenej vody.
  2. V mixéri si rozmixujeme paradajky, ančovičky, hrozienka, cesnak, kapary, mandle a olivový olej.
  3. Ešte predtým ako zlejeme cestoviny odoberieme trochu vody a pridáme 2 PL do pesta.
  4. Cestoviny premiešame s pestom a podávame s par lístkami mäty.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť