Cestoviny s omáčkou Amatriciana

Pridal: Spinava kuchyna je s, 20.3.2014
Kategorie: Cestoviny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Amatriciana je klasická talianska omáčka. A tu doslova platí, že v jednoduchosti je krása (v tomto prípade chuť :))
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 20.3.2014
Kategorie: Cestoviny
SUROVINY
olivový olej
1 stredne veľká nakrájaná nadrobnocibuľa
3 hrubé plátky nakrájané nadrobnoslanina
soľ
mleté čierne korenie
100 mlbiele víno
2 konzervy 400 gkrájané paradajky
cestoviny
syr pecorino romano
- Na panvicu si nalejeme olivový olej (cca 6 PL), pridáme nadrobno slaninu a opekáme ju na miernom ohni cca 5 minút.
- Následne pridáme cibuľu, osolíme, okoreníme a restujeme kým cibuľa nezozlatne.
- Pridáme víno a necháme variť kým sa úplne nevyparí.
- Napokon pridáme paradajky a varíme (neprikryté) kým nám omáčka nezhustne (cca 30 - 40 minút).
- Podávame s cestovinami posypané strúhaným syrom pecorino.
KOMENTÁRE K RECEPTU