Cestoviny s omáčkou Amatriciana

Recept Cestoviny s omáčkou Amatriciana

Pridal: Spinava kuchyna je s, 20.3.2014

Kategorie: Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Amatriciana je klasická talianska omáčka. A tu doslova platí, že v jednoduchosti je krása (v tomto prípade chuť :))

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 20.3.2014

Kategorie: Cestoviny

SUROVINY

olivový olej
1 stredne veľká nakrájaná nadrobnocibuľa
3 hrubé plátky nakrájané nadrobnoslanina
soľ
mleté čierne korenie
100 mlbiele víno
2 konzervy 400 gkrájané paradajky
cestoviny
syr pecorino romano

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na panvicu si nalejeme olivový olej (cca 6 PL), pridáme nadrobno slaninu a opekáme ju na miernom ohni cca 5 minút.
  2. Následne pridáme cibuľu, osolíme, okoreníme a restujeme kým cibuľa nezozlatne.
  3. Pridáme víno a necháme variť kým sa úplne nevyparí.
  4. Napokon pridáme paradajky a varíme (neprikryté) kým nám omáčka nezhustne (cca 30 - 40 minút).
  5. Podávame s cestovinami posypané strúhaným syrom pecorino.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť