Bezvaječné cestoviny s kalerábom
Tieto cestoviny som prvý krát jedla u priateľa a poviem vám....nevedela som sa ich dojesť! Tento recept je z knihy ,,Najedzte sa do štíhlosti", ktorá obsahuje mnoho skvelých receptov. Rada sa o ne podelím :)
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
1 stredne veľký kuskaleráb
150 gcestoviny (bezvaječné)
olej
cibuľa
1ČLsoľ
1/2 ČLmleté čierne korenie
- Cestoviny uvaríme v osolenej vode.
- Scedíme ich.
- Na oleji osmažíme cibuľu (nakrájanú na kocky).
- Osolíme a pridáme na hrubom strúhadle nastrúhaný kaleráb.
- Orestujeme, okoreníme čiernym mletým korením.
- Zalejeme asi 1 dcl vody.
- Necháme prejsť varom.
- Keď sa voda odparí zmiešame s uvarenými cestovinami.
Kaleráb má vysoký obsah vitamínov B, C, železa, horčíka a mangánu. Je možné ho použiť aj ako náhradu za kapustu. Obsahuje tiež draslík, ktorý má prirodzene odvodňujúce účinky. Spevňuje pokožku a vlasy, zabezpečuje energiu a vitalitu, posilňuje imunitný systém, stimuluje okysličenie a dýchanie buniek, posilňuje srdce, zlepšuje náladu, pomáha prekonávať stres. Tak šup šup ide sa variť :)
Dobrú chuť!KOMENTÁRE K RECEPTU