Tip na nedeľný obed: Karfiolové placky s petržlenovým dipom a Makovo-višňová štrúdľa

Recept Tip na nedeľný obed: Karfiolové placky s petržlenovým dipom a Makovo-višňová štrúdľa

Pridal: Katka, 8.2.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Prinášame vám ďalší tip na nedeľný obed, ktorý pozostáva z polievky, hlavného jedla a dezertu. Dobrú chuť!

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 8.2.2014

Kategorie:

Polievka:Vegetariánsky boršč

Ingrediencie:

* 1 ks tempeh * 4 veľké kusy zemiakov * 1 veľký kus červenej repy * 1 ks červenej cibule * 3 menšie kusy mrkvy * 1 veľký kus petržlenu * 7 dl kyslej kapusty * 4 strúčiky cesnaku * 1 dl slnečnicového oleja * voda * soľ * mleté čierne korenie Postup prípravy:
  1. Najprv si očistíme a na kocky nakrájame všetku zeleninu (okrem cesnaku, ten necháme v celku).
  2. Do veľkého hrnca si nalejeme olej a na miernom plameni ho zohrejeme.
  3. Pridáme celé (očistené) strúčiky cesnaku a chvíľu opekáme, následne pridáme na kocky nakrájaný tempeh a necháme ho asi 5 minút pražiť.
  4. Potom pridáme postupne cibuľu, mrkvu, petržlen, cviklu a zemiaky a všetko spolu na miernom ohni pražíme cca 10 minút.
  5. Pridáme kyslú kapustu, zalejeme vodou tak aby bola zelenina ponorená a privedieme k varu.
  6. Osolíme a okoreníme a varíme kým nie je zelenina mäkká (cca 1 hodina).
  7. Môžeme podávať ozdobené kyslou smotanou a kôprom.

Hlavné jedlo:Karfiolové placky s petržlenovým dipom

Ingrediencie: * 1 menší karfiol * 1 ks vajce * soľ * mleté čierne korenie * muškátový oriešok * 1 hrsť petržlenu * na zahustenie strúhanka

Petržlenový dip: * 1 malé balenie bieleho jogurtu * trochu zakysanej smotany * hrsť nasekaného petržlenu * citrónová šťava * 1 KL horčice * bylinková soľ * mleté čierne korenie Postup receptu: Karfiolové placky s petržlenovým dipom

Zákusok: Makovo – višňová štrúdľa

  Ingrediencie: * 1 balenie lístkového cesta alebo Kysnuté cesto: * 250 g hladkej múky * 1 ks vajce * 150 g bieleho jogurtu * 1 zarovnaná KL soli * 1 PL oleja Plnka: * 150 g mletého maku * 700 g višní * 150 g kryštálového cukru * 100 g maslo * 30 g maslo na potretie * 20 g múka na posypanie Postup receptu: Makovo – višňová štrúdľa
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť