Tip na nedeľný obed: Karfiolové placky s petržlenovým dipom a Makovo-višňová štrúdľa

Polievka:Vegetariánsky boršč

Ingrediencie:

* 1 ks tempeh
* 4 veľké kusy zemiakov
* 1 veľký kus červenej repy
* 1 ks červenej cibule
* 3 menšie kusy mrkvy
* 1 veľký kus petržlenu
* 7 dl kyslej kapusty
* 4 strúčiky cesnaku
* 1 dl slnečnicového oleja
* voda
* soľ
* mleté čierne korenie

Postup prípravy:

  1. Najprv si očistíme a na kocky nakrájame všetku zeleninu (okrem cesnaku, ten necháme v celku).
  2. Do veľkého hrnca si nalejeme olej a na miernom plameni ho zohrejeme.
  3. Pridáme celé (očistené) strúčiky cesnaku a chvíľu opekáme, následne pridáme na kocky nakrájaný tempeh a necháme ho asi 5 minút pražiť.
  4. Potom pridáme postupne cibuľu, mrkvu, petržlen, cviklu a zemiaky a všetko spolu na miernom ohni pražíme cca 10 minút.
  5. Pridáme kyslú kapustu, zalejeme vodou tak aby bola zelenina ponorená a privedieme k varu.
  6. Osolíme a okoreníme a varíme kým nie je zelenina mäkká (cca 1 hodina).
  7. Môžeme podávať ozdobené kyslou smotanou a kôprom.

v

Hlavné jedlo:Karfiolové placky s petržlenovým dipom

Ingrediencie:
* 1 menší karfiol
* 1 ks vajce
* soľ
* mleté čierne korenie
* muškátový oriešok
* 1 hrsť petržlenu
* na zahustenie strúhanka

Petržlenový dip:
* 1 malé balenie bieleho jogurtu
* trochu zakysanej smotany
* hrsť nasekaného petržlenu
* citrónová šťava
* 1 KL horčice
* bylinková soľ
* mleté čierne korenie

Postup receptu:

Karfiolové placky s petržlenovým dipom

Karfiolové placky

Zákusok: Makovo – višňová štrúdľa

 

Ingrediencie:
* 1 balenie lístkového cesta

alebo
Kysnuté cesto:
* 250 g hladkej múky
* 1 ks vajce
* 150 g bieleho jogurtu
* 1 zarovnaná KL soli
* 1 PL oleja

Plnka:
* 150 g mletého maku
* 700 g višní
* 150 g kryštálového cukru
* 100 g maslo
* 30 g maslo na potretie
* 20 g múka na posypanie

Postup receptu:
Makovo – višňová štrúdľa
makovo visnova strudla

K vareniu a pečeniu ma priviedli moje staré mamy, keď mi počas prázdnin strávených v ich prítomnosti dovolili asistovať v kuchyni a pod ich dohľadom som ako malé dieťa mohla skúšať upiecť jednoduché koláčiky či uvariť jednoduché jedlá. Vôňa kuchyne pri vypekaní či varení je mojim príjemným oddychom, ktorého výsledkom je (takmer) vždy niečo jedlé ;-) Ak máte chuť ma kontanktovať, spravte to adrese katka@najrecept.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (1 hlasov, priemerne: 4,00 z 5)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *