Študentské steaky s omáčkou z Karibiku

Recept Študentské steaky s omáčkou z Karibiku

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 15.2.2014

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Víkend konečne prišiel a s ním aj troška času na varenie. To znamená flák mäsa a k nemu trochu netradičnejšia omáčka. Prečo steaky študentské? Nepredpokladám, že by sa obvykle pripravovali z bravčových rezňov. Týmto som asi všetkých gurmánov dostala na pokraj infarktu, ale ja s tým nejaký zásadný existenčný problém nemám. Najmä preto, že sa za žiadneho gurmána nepokladám. Prečo z Karibiku? Omáčka je vyhotovená z kokosového mlieka. Zažiadalo sa mi závanu exotiky (a dneska so všetkým, na raňajky som mala totiž po nekonečnej dobe mango).

FOTKA OD VÁS

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 15.2.2014

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

SUROVINY

2 ksbravčový rezeň
soľ
mleté čierne korenie
malá plechovkakokosové mlieko
trochumaslo
korenie 4 farieb
čili

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rezne jemne naklepeme, osolíme a posypeme mletým čiernym korením.
  2. Na rozohriatej suchej panvici sprudka opečieme z oboch strán a potom zakryjeme pokrievkou, asi na 5 minút.
  3. Mäso pustí celkom dosť šťavy, ale ak by nedajbože nie, skúste ho podliať vodou.
  4. Keď sú steaky mäkké, vyberieme ich na tanier a prikryjeme, aby nevychladli.
  5. Do výpeku nalejeme kokosové mlieko, pridáme asi za lyžičku masla a ochutíme korením 4 farieb. Omáčka by mala byť pikantnejšia, takže kto znesie, pokojne môže dodať aj trochu čili. Miešame, kým trochu nezhustne.
  6. Podávame trebárs posypané nasekanou petržlenovou vňaťou s nejakým zeleninovým šalátom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť