Študentské steaky s omáčkou z Karibiku

Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 15.2.2014
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Víkend konečne prišiel a s ním aj troška času na varenie. To znamená flák mäsa a k nemu trochu netradičnejšia omáčka. Prečo steaky študentské? Nepredpokladám, že by sa obvykle pripravovali z bravčových rezňov. Týmto som asi všetkých gurmánov dostala na pokraj infarktu, ale ja s tým nejaký zásadný existenčný problém nemám. Najmä preto, že sa za žiadneho gurmána nepokladám. Prečo z Karibiku? Omáčka je vyhotovená z kokosového mlieka. Zažiadalo sa mi závanu exotiky (a dneska so všetkým, na raňajky som mala totiž po nekonečnej dobe mango).
FOTKA OD VÁS
Pridal: Vysokoskolak v kuchy, 15.2.2014
Kategorie: Bravčové mäso, Mäso
SUROVINY
2 ksbravčový rezeň
soľ
mleté čierne korenie
malá plechovkakokosové mlieko
trochumaslo
korenie 4 farieb
čili
- Rezne jemne naklepeme, osolíme a posypeme mletým čiernym korením.
- Na rozohriatej suchej panvici sprudka opečieme z oboch strán a potom zakryjeme pokrievkou, asi na 5 minút.
- Mäso pustí celkom dosť šťavy, ale ak by nedajbože nie, skúste ho podliať vodou.
- Keď sú steaky mäkké, vyberieme ich na tanier a prikryjeme, aby nevychladli.
- Do výpeku nalejeme kokosové mlieko, pridáme asi za lyžičku masla a ochutíme korením 4 farieb. Omáčka by mala byť pikantnejšia, takže kto znesie, pokojne môže dodať aj trochu čili. Miešame, kým trochu nezhustne.
- Podávame trebárs posypané nasekanou petržlenovou vňaťou s nejakým zeleninovým šalátom.
KOMENTÁRE K RECEPTU