Škoricový veniec

Recept Škoricový veniec

Pridal: mnamkovo, 10.2.2014

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: mnamkovo, 10.2.2014

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

120 ml (teplé)mlieko
1 KL (alebo med)cukor
1 ksžĺtok
80 gmaslo
15 gkvasnice
štipkasoľ
300 gpolohrubá múka
3 - 4 PLcukor
1 - 2 KLškorica mletá

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rozpustíme droždie v teplej (nie horúcej!) vode.
  2. Pridáme mlieko s 1 lyžičkou cukru a necháme chvíľu na teplom mieste podkysnúť.
  3. Maslo (30 g), vymiešame s vaječným žĺtkom, pridáme múku, soľ, zalejeme kváskom a hnietime cesto rukami.
  4. Vymiesené prikryjeme a necháme kysnúť. Necháme na teplom mieste 1 hodinu.
  5. Maslo (50 g), zmiešame s 3-4 lyžicami cukru a škoricou do hladka.
  6. Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.
  7. Nanesieme plnku zo škorice a pevne stočíme do závinu.
  8. Závin prerežeme na polovicu pozdĺžne a prepletieme a spojíme do uzavretého kruhu. Natrieme zvyšnou plnkou pred vložením do rúry.
  9. Pečieme pri 200 °C po dobu 20-25 minút.
  10. Posledných 5-10 minút znížime teplotu na 180 °C.
  11. Vyberieme z rúry, posypeme práškovým cukrom alebo natrieme zmesou citrónovej šťavy a cukru.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť