Cestoviny Pizzokcheri

Recept Cestoviny Pizzokcheri

Pridal: Levandullka in cucin, 16.2.2014

Kategorie: Cestoviny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto typické talianske horské jedlo môžem kedykoľvek a kdekoľvek. Jednoduchá, no chuťovo veeeľmi luxusná záležitosť. Odporúčam vyskúšať, aj keď hlavnú ingredienciu - cestoviny, je obtiažne na Slovensku zohnať, oplatí sa hľadať :-).

FOTKA OD VÁS

Pridal: Levandullka in cucin, 16.2.2014

Kategorie: Cestoviny

SUROVINY

1/2 baleniacestoviny Pizzokcheri
2 - 3 kusyzemiaky
1/2 balenia (môže byť aj mrazený listový)čerstvý špenát
200 g (na Slovensku veľmi ťažko zohnateľná, tak nahrádzam kvalitným eidamom s vysokým podielom tuku)syr Fontina dolce
3 PL (kvalitné)maslo
3 strúčiky (nakrájané na 4 časti)cesnak
4 lístkyčerstvá šalvia
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zemiaky si ošúpeme, nakrájame na kocky a dáme variť do väčšieho hrnca (ja som varila vo woku) s väčším množstvom vody (aby stačila aj na cestoviny).
  2. Cca 5 minút po tom, ako začne voda vrieť, pridáme cestoviny.
  3. Keď budú cestoviny aj zemiaky mäkké (cestoviny nebudú nikdy tak mäkké ako bežné), pridáme špenát a varíme ešte 1 minútu (ak máte mrazený, varte dlhšie).
  4. Všetko si scedíme a vrátime späť do hrnca.
  5. V malej rajnici si zohrejeme maslo a pridáme do ňho šalviu a cesnak, ktoré povaríme asi 1 minútu a precedíme do cestovín.
  6. Pridáme na kocky nakrájaný syr a na miernom plameni miešame, až kým sa syr neroztopí.
  7. Nakoniec osolíme a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť