NajRecept.sk Zavaraniny Džemy a marmelády Pečeňová paštéta
Pečeňová paštéta
Recept Pečeňová paštéta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
sasulka    ·   8.2.2014

Pečeňová paštéta

Už jsem opět tu, já vím, trvalo mi to... ale mám pro vás recept na velmi chutnou paštiku. Nikdy předtím jsem jí nedělala, takže to byl první pokus a velice zdařilý!

Suroviny
300 g
bravčová pečeň
1 ks
cibuľa
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne mleté korenie
podľa chuti
majoránka
sušené brusnice
plátky
anglická slanina
2 strúčiky
cesnak
1 ks
vajce

Brusnicový džem:

1 miska
sušené sladené brusnice
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Bravčovú pečeň poriadne očistíme a cibuľu nakrájame na jemno.
  2. Všetky ingrediencie na paštétu si dáme do mixéra, okrem slaniny. Rozmixujeme dohladka.
  3. Pre lepšiu konzistenciu môžete pridať trošku smotany.
  4. Slaninou vyložíme misky, v ktorých budeme paštétu robiť.
  5. Rozmixovanú zmes rozdelíme do misiek a dáme piecť do rúry na približne 40 minút.
Brusnicový džem:
  1. Brusnice namočené aspoň 2 hodiny vo vysokej nádobe s ponorným mixérom rozmixujeme dohladka.
  2. Pre ľahšie rozmixovanie môžete pridať trochu vody.
  3. Hotovú a vychladnutú upečenú paštétu podávame s pripraveným brusnicovým džemom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár