Pečeňová paštéta

Recept Pečeňová paštéta

Pridal: sasulka, 8.2.2014

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už jsem opět tu, já vím, trvalo mi to... ale mám pro vás recept na velmi chutnou paštiku. Nikdy předtím jsem jí nedělala, takže to byl první pokus a velice zdařilý!

FOTKA OD VÁS

Pridal: sasulka, 8.2.2014

Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny

SUROVINY

300 gbravčová pečeň
1 kscibuľa
podľa chutisoľ
podľa chutičierne mleté korenie
podľa chutimajoránka
sušené brusnice
plátkyanglická slanina
2 strúčikycesnak
1 ksvajce

Brusnicový džem:

1 miskasušené sladené brusnice

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bravčovú pečeň poriadne očistíme a cibuľu nakrájame na jemno.
  2. Všetky ingrediencie na paštétu si dáme do mixéra, okrem slaniny. Rozmixujeme dohladka.
  3. Pre lepšiu konzistenciu môžete pridať trošku smotany.
  4. Slaninou vyložíme misky, v ktorých budeme paštétu robiť.
  5. Rozmixovanú zmes rozdelíme do misiek a dáme piecť do rúry na približne 40 minút.
Brusnicový džem:
  1. Brusnice namočené aspoň 2 hodiny vo vysokej nádobe s ponorným mixérom rozmixujeme dohladka.
  2. Pre ľahšie rozmixovanie môžete pridať trochu vody.
  3. Hotovú a vychladnutú upečenú paštétu podávame s pripraveným brusnicovým džemom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť