Pečeňová paštéta

Pridal: sasulka, 8.2.2014
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Už jsem opět tu, já vím, trvalo mi to... ale mám pro vás recept na velmi chutnou paštiku. Nikdy předtím jsem jí nedělala, takže to byl první pokus a velice zdařilý!
FOTKA OD VÁS
Pridal: sasulka, 8.2.2014
Kategorie: Džemy a marmelády, Zavaraniny
SUROVINY
300 gbravčová pečeň
1 kscibuľa
podľa chutisoľ
podľa chutičierne mleté korenie
podľa chutimajoránka
sušené brusnice
plátkyanglická slanina
2 strúčikycesnak
1 ksvajce
Brusnicový džem:
1 miskasušené sladené brusnice
- Bravčovú pečeň poriadne očistíme a cibuľu nakrájame na jemno.
- Všetky ingrediencie na paštétu si dáme do mixéra, okrem slaniny. Rozmixujeme dohladka.
- Pre lepšiu konzistenciu môžete pridať trošku smotany.
- Slaninou vyložíme misky, v ktorých budeme paštétu robiť.
- Rozmixovanú zmes rozdelíme do misiek a dáme piecť do rúry na približne 40 minút.
- Brusnice namočené aspoň 2 hodiny vo vysokej nádobe s ponorným mixérom rozmixujeme dohladka.
- Pre ľahšie rozmixovanie môžete pridať trochu vody.
- Hotovú a vychladnutú upečenú paštétu podávame s pripraveným brusnicovým džemom.
KOMENTÁRE K RECEPTU