Osvedčená kakaová piškóta

Recept Osvedčená kakaová piškóta

Pridal: Katka, 10.2.2014

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Recept na osvedčenú nadýchanú kakaovú piškótu, ktorú môžete použiť na torty alebo koláče.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 10.2.2014

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

4 ksvajce
200 mlolej
200 mlsmotana na šľahanie 33%
100 gpolohrubá múka
100 gkukuričný škrob
1 PLkakao
1 baleniekypriaci prášok
200 gpráškový cukor
2 baleniavanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Na upečenie piškóty budeme potrebovať formu s priemerom 24 cm.
  1. Rúru predhrejeme na 180 °C.
  2. Okrúhlu formu vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme trochou oleja.
  3. Múku, kypriaci prášok, kukuričný škrob a kakao spolu dobre zmiešame.
  4. Vajcia spolu s cukrami vyšľaháme dopenista.
  5. Potom primiešame smotanu na šľahanie.
  6. Do tejto masy striedavo primiešavame múčnu zmes a olej.
  7. Cesto má byť riedke.
  8. Cesto nalejeme rovnomerne do formy a pečieme približne 50-55 minút. Čas pečenia samozrejme prispôsobíme vlastnostiam svojej rúry.
  9. Po 30 minútach môžete formu prikryť papierom na pečenie.
  10. Upečenú kakaovú piškótu necháme poriadne vychladnúť a potom prekrojíme v strede na dve časti.
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť