Osvedčená kakaová piškóta
Recept na osvedčenú nadýchanú kakaovú piškótu, ktorú môžete použiť na torty alebo koláče.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
4 ksvajce
200 mlolej
200 mlsmotana na šľahanie 33%
100 gpolohrubá múka
100 gkukuričný škrob
1 PLkakao
1 baleniekypriaci prášok
200 gpráškový cukor
2 baleniavanilkový cukor
Na upečenie piškóty budeme potrebovať formu s priemerom 24 cm.
- Rúru predhrejeme na 180 °C.
- Okrúhlu formu vystelieme papierom na pečenie a boky potrieme trochou oleja.
- Múku, kypriaci prášok, kukuričný škrob a kakao spolu dobre zmiešame.
- Vajcia spolu s cukrami vyšľaháme dopenista.
- Potom primiešame smotanu na šľahanie.
- Do tejto masy striedavo primiešavame múčnu zmes a olej.
- Cesto má byť riedke.
- Cesto nalejeme rovnomerne do formy a pečieme približne 50-55 minút. Čas pečenia samozrejme prispôsobíme vlastnostiam svojej rúry.
- Po 30 minútach môžete formu prikryť papierom na pečenie.
- Upečenú kakaovú piškótu necháme poriadne vychladnúť a potom prekrojíme v strede na dve časti.
KOMENTÁRE K RECEPTU