Nadýchaná vanilková piškóta
Perfektná jemná vanilková piškóta, ktorú môžete upiecť deň vopred. Vanilka prevonia celý koláč alebo tortu a k tomu ešte aj celý váš byt.
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
100 ghladká múka
140 gpolohrubá múka
2 KLkypriaci prášok
1 ksvanilkový struk
200 gpráškový cukor
2 KLvanilkový cukor
4 ksvajce
100 mlvoda
100 mlolej
- Rúru predhrejeme na teplotu 180 °C.
- Plech na pečenie dobre vymastíme a vysypeme múkou.
- Žĺtka spolu s oboma cukrami vymiešame do peny a striedavo vmiešavame po lyžičkách olej a vodu.
- Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a spolu s múkou zmiešanou s práškom do pečiva a striedavo striedavo primiešavame k žĺtkam.
- Do cesta nakoniec jemne primiešame vanilkové semiačka.
- Cesto rovnomerne rozlejeme na prirpavený plech.
- Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C počas 5-8 minút (tak aby cesto nebolo tvrdé a ani nedopečené, kontrolujeme špajdlou).
KOMENTÁRE K RECEPTU