Nadýchaná vanilková piškóta

Recept Nadýchaná vanilková piškóta

Pridal: Katka, 2.2.2014

Kategorie: Torty, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Perfektná jemná vanilková piškóta, ktorú môžete upiecť deň vopred. Vanilka prevonia celý koláč alebo tortu a k tomu ešte aj celý váš byt.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Katka, 2.2.2014

Kategorie: Torty, Dezerty

SUROVINY

100 ghladká múka
140 gpolohrubá múka
2 KLkypriaci prášok
1 ksvanilkový struk
200 gpráškový cukor
2 KLvanilkový cukor
4 ksvajce
100 mlvoda
100 mlolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru predhrejeme na teplotu 180 °C.
  2. Plech na pečenie dobre vymastíme a vysypeme múkou.
  3. Žĺtka spolu s oboma cukrami vymiešame do peny a striedavo vmiešavame po lyžičkách olej a vodu.
  4. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a spolu s múkou zmiešanou s práškom do pečiva a striedavo striedavo primiešavame k žĺtkam.
  5. Do cesta nakoniec jemne primiešame vanilkové semiačka.
  6. Cesto rovnomerne rozlejeme na prirpavený plech.
  7. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C počas 5-8 minút (tak aby cesto nebolo tvrdé a ani nedopečené, kontrolujeme špajdlou).
  8. Upečenú vanilkovú piškótu necháme poriadne vychladnúť.
   
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť