Krekry zo semienok

Pridal: mnamkovo, 10.2.2014
Kategorie:
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: mnamkovo, 10.2.2014
Kategorie:
SUROVINY
500 gľanové semienka
250 gtekvicové semienka
250 gslnečnicové semienka
250 gsezamové semienka
bazalka, provensálske koreniebylinky
soľ
- Do veľkej misy nasypte všetky semienka a zalejte vodou. Nechajte stáť aspoň 5 hodín. V prípade, že semienka priveľmi zväčšia objem, dolejte vodu. Nelejte však priveľa, aby ste nemuseli vodu zlievať.
- Výslednú slizkú hmotu ochuťte soľou a bylinkami podľa vlastného výberu. Nám sa osvedčila provensálska zmes.
- Vylejte na plechy vyložené papierom na pečenie (uvedené ingrediencie stačia asi na 3 plechy) a sušte v rúre pri teplote 50 °C.
- Po niekoľkých hodinách, keď je hmota čiastočne zoschnutá, ale stále mäkká krájačom na pizzu alebo nožom ponakrajujte hmotu na obdĺžniky a nechajte ďalej sušiť.
- Keď je hmota úplne vysušená, vyberte z rúry, nechajte vychladnúť a rozlámte podľa naznačených rezov.
- Uložte do vzduchotesnej nádoby. Krekry vydržia chutné niekoľko týždňov.
KOMENTÁRE K RECEPTU