Jablková nepečená torta
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
1 kgjablká
8 PLkryštálový cukor
2 KLcitrónová šťava
2 baleniavanilkový puding
1 väčšie baleniepiškóty
trochurum
2 ks 140 mlkyslá smotana
1 balenievanilkový cukor
alebo škoricový cukorškorica
- Jablká olúpeme a nakrájame na malé kúsky, dáme do hrnca a zalejeme cca 250 ml vody.
- Pridáme cukor, citrónovú šťavu a privedieme do varu (pokiaľ jablká nezmäknú) -varíme cca 10 minút.
- Uvarené jablká rozmixujeme na kašu - pridáme (pudingy rozmiešané v 400ml vody) a opäť privedieme do varu.
- Do vymastenej tortovej formy poukladáme na spodok piškóty, zalejeme časťou jablkového pudingu, znovu poukladáme piškóty a prelejeme zvyškom jablkového pudingu.
- Necháme vychladiť. (cca 30 minút).
- Po vychladnutí si rozmiešame smotanu s vanilkovým cukrom a dáme na vrch torty.
- Posypeme škoricou a dáme do chladničky vychladiť na cca 5 hodín... Rozkrájame a pomaly ujedáme :D
KOMENTÁRE K RECEPTU