Fotorecept | Kuracie prsia s ciderom, bylinkami a horčicou

Fotorecept | Kuracie prsia s ciderom, bylinkami a horčicou

Pridal: MadeWithLove, 24.2.2014

Kategorie: Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Čo sa týka varenia bez najmenších problémov hneď priznávam, že som úplný začiatočník. Mama ma ako dcéru nikdy nenaučila variť a tak keď som odišla z domu, veci som vzala do vlastných rúk. Bola to veľmi bolestivá cesta, keď sa pozriem na fakt, že som nedokázala urobiť vajíčko natvrdo, kuracia polievka sa mi jednoducho vyparila, čokoládu čo som si zohrievala v mikrovlnke sa mi spálila, ryžu som uvarila tak, že som ju z hrnca už nikdy nedostala. Kuracie prsia som raz podávala hosťom napoly surové (tak som sa hanbila). A je ešte veľmi veľa prípadov a príbehov aké katastrofy som v kuchyni zažila. Nesmejte sa prosím :) Ale potom, keď som už varenie celkom vzdala sa mi začalo dariť. A tak som pokračovala. Dnes už mám celkom slušný repertoár, čomu vďačím internetu, kuchárskym knihám, GoodFood magazínu a Jamieho Oliviera časáku. A tak raz za čas ma naozaj baví variť (prosím nesmejte sa). Keď som v najnovšom čísle GoodFood našla tento recept, vedela som, že ho musím vyskúšať. O tom, že bude chuťovo výborný som nepochybovala. Kombinácia cideru a celozrnnej horčice je proste nerozdeliteľná (ale samozrejme musíte sa naučiť ju milovať). V recepte máte použiť celozrnnú horčiču. Pochádza z Francúzska a je naozaj zvláštna. Na chlieb by som si ju teda určite nenatrela ale vo varení je absolútne výborná. Ak však nezoženiete celozrnnú horčicu myslím, že sa nič nestane ak použijete i kremzsku. Ja som urobila tento recept z menšej dávky.

FOTKA OD VÁS

Pridal: MadeWithLove, 24.2.2014

Kategorie: Mäso

SUROVINY

1 PLolivový olej
750 g (nakrájané na väčšie kúsky)kuracie prsia
2 ks (nadrobno nakrájaná)cibuľa
2 strúčiky (nadrobno nakrájané)cesnak
400 mlcíder
175 gpochúťková smotana
2 PLcelozrnná horčica
hrsťpetržlenová vňať
pár vetvičiek, 1/2 PLtymián
uvarenáryža

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na panvici rozohrejeme olej a vysmažíme kuracie prsia z každej strany aspoň 3-4 min. až do hneda.
  2. Vytiahneme z panvice a odložíme na tanier.
  3. Do panvice dáme cibuľu, ktorú si vysmážame 3 minútky, potom pridáme cesnak a necháme 1 min. vysmažiť.
  4. Napokon pridáme cider a privedieme ho k varu.
  5. Pridáme kuracie prsia, prikryjeme a necháme bublať pri zníženom ohni 10 minút.
  6. Po 10 minútach pridáme pochúťkovu smotanu, horčicu a bylinky.
  7. Necháme bublať ďaľších 5 minút a napokon osolíme,okoreníme a môžme papať.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť