NajRecept.sk Mäso Fotorecept | Kuracie prsia s ciderom, bylinkami a horčicou
Fotorecept | Kuracie prsia s ciderom, bylinkami a horčicou
Fotorecept | Kuracie prsia s ciderom, bylinkami a horčicou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
MadeWithLove    ·   24.2.2014

Fotorecept | Kuracie prsia s ciderom, bylinkami a horčicou

Čo sa týka varenia bez najmenších problémov hneď priznávam, že som úplný začiatočník. Mama ma ako dcéru nikdy nenaučila variť a tak keď som odišla z domu, veci som vzala do vlastných rúk. Bola to veľmi bolestivá cesta, keď sa pozriem na fakt, že som nedokázala urobiť vajíčko natvrdo, kuracia polievka sa mi jednoducho vyparila, čokoládu čo som si zohrievala v mikrovlnke sa mi spálila, ryžu som uvarila tak, že som ju z hrnca už nikdy nedostala. Kuracie prsia som raz podávala hosťom napoly surové (tak som sa hanbila). A je ešte veľmi veľa prípadov a príbehov aké katastrofy som v kuchyni zažila. Nesmejte sa prosím :) Ale potom, keď som už varenie celkom vzdala sa mi začalo dariť. A tak som pokračovala. Dnes už mám celkom slušný repertoár, čomu vďačím internetu, kuchárskym knihám, GoodFood magazínu a Jamieho Oliviera časáku. A tak raz za čas ma naozaj baví variť (prosím nesmejte sa). Keď som v najnovšom čísle GoodFood našla tento recept, vedela som, že ho musím vyskúšať. O tom, že bude chuťovo výborný som nepochybovala. Kombinácia cideru a celozrnnej horčice je proste nerozdeliteľná (ale samozrejme musíte sa naučiť ju milovať). V recepte máte použiť celozrnnú horčiču. Pochádza z Francúzska a je naozaj zvláštna. Na chlieb by som si ju teda určite nenatrela ale vo varení je absolútne výborná. Ak však nezoženiete celozrnnú horčicu myslím, že sa nič nestane ak použijete i kremzsku. Ja som urobila tento recept z menšej dávky.

Suroviny
1 PL
olivový olej
750 g (nakrájané na väčšie kúsky)
kuracie prsia
2 ks (nadrobno nakrájaná)
cibuľa
2 strúčiky (nadrobno nakrájané)
cesnak
400 ml
cíder
175 g
pochúťková smotana
2 PL
celozrnná horčica
hrsť
petržlenová vňať
pár vetvičiek, 1/2 PL
tymián
uvarená
ryža
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Na panvici rozohrejeme olej a vysmažíme kuracie prsia z každej strany aspoň 3-4 min. až do hneda.
  2. Vytiahneme z panvice a odložíme na tanier.
  3. Do panvice dáme cibuľu, ktorú si vysmážame 3 minútky, potom pridáme cesnak a necháme 1 min. vysmažiť.
  4. Napokon pridáme cider a privedieme ho k varu.
  5. Pridáme kuracie prsia, prikryjeme a necháme bublať pri zníženom ohni 10 minút.
  6. Po 10 minútach pridáme pochúťkovu smotanu, horčicu a bylinky.
  7. Necháme bublať ďaľších 5 minút a napokon osolíme,okoreníme a môžme papať.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár