Cviklovo-pomarančový šalát

Pridal: adkas-tastyfood, 17.2.2014
Kategorie: Zeleninové šaláty, Šaláty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Aj vy už máte tejto predlhej zimy plné zuby? Doprajte si tanier plný farieb a vitamínov. Poviete si, no čo už je len toto za kombinácia?. Cvikla a pomaranč. Aj ja som mala obavy, že čo z toho vzíde. Prekvapivo výborný, ľahký šalátik. Zálievka a posyp s opraženými pínovými orieškami urobil svoje. Oboje máme radi. Aj cviklu aj pomaranč. O tom, že cvikla je bohatým zdrojom látok pre naše zdravie hádam netreba nikoho presviedčať. Suroviny sú na 2 porcie.
FOTKA OD VÁS
Pridal: adkas-tastyfood, 17.2.2014
Kategorie: Zeleninové šaláty, Šaláty
SUROVINY
2 ks (uvarená)cvikla
1 - 2 kspomaranč
1 PL (nasekaná)červená cibuľa
20 mlolivový olej
1 PLmed
3 PLpomarančový džús
soľ
čerstvo mleté čierne korenie
1 PLpíniové oriešky
Ako podklad možno použiť rukolu, čínsku kapistu (podľa chuti).
- Cviklu uvaríme vo vode a necháme vychladiť. Osušíme.
- Na suchej panvici opražíme píniové oriešky. Necháme vychladiť.
- Urobíme zálievku - doporučujem dať do malej fľaše od zaváraniny.
- Na spodok misy uložíme šalát podľa chuti (možno vynechať).
- Pomaranče osušíme a narežeme ich na 4 mm kolieska.
- Rovnako narežeme aj cviklu.
- Kolieska cvikly a pomarančov striedavo uložíme na tanier a polejeme zálievkou.
- Posypeme červenou, nadrobno posekanou cibuľou.
- Na záver posypeme opraženými píniovými orieškami.
- Zmiešame olej, med, pomarančový džús, soľ a korenie.
- Fľašu uzatvoríme a dobre všetko spolu premiešame (ako v šejkri).
KOMENTÁRE K RECEPTU