Bryndzové halušky

Recept Bryndzové halušky

Pridal: IvanK., 21.2.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Energetická hodnota jednej 250 g porcie je 1700 kJ.

FOTKA OD VÁS

Pridal: IvanK., 21.2.2014

Kategorie:

SUROVINY

1 kgzemiaky
1/4 kgpolohrubá múka
1/4 kgbryndza
1 téglikkyslá smotana
1 PLsoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Očistené zemiaky nastrúhame na jemno. Keď nechceme strapačky, zemiaky nastrúhame strúhadlom na pyré.
  2. Pridáme štvrť kila polohrubej múky, lyžicu soli a riadne premiešame. Ak sú zemiaky suché, pridáme trochu vody.
  3. Sitkom na halušky alebo priamo z lopárika ich nahádžeme do hrnca s vriacou osolenou vodou a varíme asi 10 minút, až kým vyplávajú na povrch.
  4. Uvarené halušky scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
  5. Deci vody z halušiek si odložíme a použijeme ju na zriedenie bryndze.
  6. Halušky dáme do misky a jemne ich omastíme výpekom zo slaninky alebo lyžicou oleja, aby sa nezlepili.
  7. Prerastenú slaninku nakrájame na kocky a opečieme na panvici pekne do zlatista.
  8. Bryndzu zmiešame so smotanou, pridáme deci vody z halušiek a riadne premiešame. Dobrú chuť!
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť