Lahodný šalát s fazuľou
Pridané: 25.11.2020
Jednoduchý šalát ako príloha k hlavnému jedlu alebo rýchla večera, ktorou nič nepokazíte. Ak chystáte zhodiť pár kilečiek, šaláty sú skvelou voľbou. Či už z ľadového šalátu, z paradajky, z uhorky, z papriky, s vajíčkom, s kuracím mäsom alebo šalát zo strukoviny. Ja som pripravila šalát z červenej fazule a s hovädzím mäskom. Autor: Triniti
ZOBRAZIŤ RECEPT
Lievance z jablkového cesta
Pridané: 3.10.2014
Jedlo našich starých materí. Keď sa všetky vnúčatá v lete zišli u starkej na prázdninách, nestačila ich chuderka vysmážať. Mizli z taniera akoby ich víchor sfukoval, ani džem nebolo treba, nieto ešte šľahačka a pekné aranžovanie. Pohár čerstvého mlieka potom, a obed bol za nami. Mohli sme pokračovať v šantení a kúpaní v potoku. To boli prázdniny! Ja lievance často nerobím, možno 2 x do rokaale vonia po nich celý byt. Po škorici a jablkách.
ZOBRAZIŤ RECEPT
Fotorecept| Špaldové bosniaky s kvasom
Pridané: 13.6.2015
Milujem víkendové rána. Všetci spia mňa najmenší drobec obvykle zobudí pred šiestou, čo mi vôbec neprekáža. Pustím práčku, spravím si kávu, požehlím, alebo si sadnem k PC a v kľude surfujem. Zvykla som si v piatok okolo obed zarobiť chlebové cesto s kvasom a ráno je už nabudené a teší sa, čo z neho upečiem. Dnes to boli raňajkové bosniaky, zamiesenie cesta trvá asi tak 5 minút, ich vypracovanie asi 10 minút. Potom už sa len pečú. To je menej času ako do obchodu a späť. Špalda vám výborne vytrávi, obsahuje veľa vlákniny, okrem toho skvele chutí. A rodina to ocení ☺.
ZOBRAZIŤ RECEPT