Bravčové karé na tymiane

Bravčové karé na tymiáne

By 2. februára 2014

Pečené karé s kožou, na tymiane, lesných hubách, horčici a víne.  Podávame napríklad so špenátovou ryžou.

Instructions

  1. Kožu na mäse narežeme na kocky a potom karé nožom upravíme na plát, ktorý ešte narežeme do hĺbky. Osolíme ho, dochutíme tymiánom a čerstvo mletým korením. Cesnak, asi tri strúčiky nakrájame a dáme na mäso, ktoré potom potrieme plnotučnou horčicou.

    Bravčové karé na tymiáne

  2. Mäso zrolujeme. Do zárezov na koži vtrieme rukou soľ a olej.
  3. Dochutíme mletým korením, tymianom a previažeme špagátom.
  4. Do keramického hrnca nahrubo nakrájame cibuľu, pridáme strúčiky cesnaku, sušené lesné huby, sušené paradajky a nakrájanú zelenú papriku.
  5. Dochutíme soľou a tymianom, podlejeme dobrým suchým vínom a vodou.
  6. Zakryté dáme do rúry asi na 93 minút, pri 170°C. Potom ho necháme "schrumkovatieť"odkryté.

Bravčové karé na tymiáne

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *