Bravčové karé na tymiane

Recept Bravčové karé na tymiane

Pridal: S varechou v ruke, 2.2.2014

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pečené karé s kožou, na tymiane, lesných hubách, horčici a víne. Podávame napríklad so špenátovou ryžou.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 2.2.2014

Kategorie: Bravčové mäso, Mäso

SUROVINY

bravčové karé s kožou
tymián
čerstvo mleté korenie
plnotučná horčica
soľ
3 kscibuľa
10 strúčikovcesnak
2 kszelená paprika
sušené paradajky
sušené lesné huby
1-2 PLolej
voda na podliatie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kožu na mäse narežeme na kocky a potom karé nožom upravíme na plát, ktorý ešte narežeme do hĺbky. Osolíme ho, dochutíme tymiánom a čerstvo mletým korením. Cesnak, asi tri strúčiky nakrájame a dáme na mäso, ktoré potom potrieme plnotučnou horčicou.
  2. Mäso zrolujeme. Do zárezov na koži vtrieme rukou soľ a olej.
  3. Dochutíme mletým korením, tymianom a previažeme špagátom.
  4. Do keramického hrnca nahrubo nakrájame cibuľu, pridáme strúčiky cesnaku, sušené lesné huby, sušené paradajky a nakrájanú zelenú papriku.
  5. Dochutíme soľou a tymianom, podlejeme dobrým suchým vínom a vodou.
  6. Zakryté dáme do rúry asi na 93 minút, pri 170°C. Potom ho necháme "schrumkovatieť"odkryté.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť