NajRecept.sk Chuťovky Zapekané chlebíky s mozzarellou, paradajkami a čiernymi olivami
Zapekané chlebíky s mozzarellou, paradajkami a čiernymi olivami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Spinava kuchyna je s    ·   30.1.2014

Zapekané chlebíky s mozzarellou, paradajkami a čiernymi olivami

Neplytvajte chlebom a pečivom! Aj staré pečivo sa dá použiť (samozrejme ak nie je plesnivé) a je to naozaj skvelá surovina. Či z neho spravíte hrianky, zapečené chlebíky alebo ho iba nakrájate na kocky, opražíte na olivovom oleji a vhodíte do polievky. Ak máte chuť na niečo jednoduché a dobré, skúste tieto zapečené chlebíky so stredomorskou príchuťou. Neudávam presné množstvo, pretože závisí od vás koľko chlebíkov si narobíte.

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
krajce staršieho chleba
konzervované krájané paradajky
cesnak
sušená bazalka
sušené oregano
soľ
mleté čierne korenie
mozzrella
čierne olivy
sušené paradajky
čerstvá (mrazená) na ozdobenie
bazalka
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do misky si dáme paradajky, pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie a bylinky. Premiešame.
  2. Túto paradajková zmes natrieme na chlebíky.
  3. Chlebíky obložíme nakrájanou mozzarellou, na kolieska nakrájanými olivami a nakrájanými sušenými paradajkami a ozdobíme bazalkou.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C na najvyššej priečke (resp. pod grilom ak máte elektrickú rúru) 10 - 15 minút kým sa syr nerozpustí a chlebíky neschrumkatejú.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov