Zapekané chlebíky s mozzarellou, paradajkami a čiernymi olivami

Recept Zapekané chlebíky s mozzarellou, paradajkami a čiernymi olivami

Pridal: Spinava kuchyna je s, 30.1.2014

Kategorie: Chuťovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Neplytvajte chlebom a pečivom! Aj staré pečivo sa dá použiť (samozrejme ak nie je plesnivé) a je to naozaj skvelá surovina. Či z neho spravíte hrianky, zapečené chlebíky alebo ho iba nakrájate na kocky, opražíte na olivovom oleji a vhodíte do polievky. Ak máte chuť na niečo jednoduché a dobré, skúste tieto zapečené chlebíky so stredomorskou príchuťou. Neudávam presné množstvo, pretože závisí od vás koľko chlebíkov si narobíte.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 30.1.2014

Kategorie: Chuťovky

SUROVINY

krajce staršieho chleba
konzervované krájané paradajky
cesnak
sušená bazalka
sušené oregano
soľ
mleté čierne korenie
mozzrella
čierne olivy
sušené paradajky
čerstvá (mrazená) na ozdobeniebazalka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misky si dáme paradajky, pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie a bylinky. Premiešame.
  2. Túto paradajková zmes natrieme na chlebíky.
  3. Chlebíky obložíme nakrájanou mozzarellou, na kolieska nakrájanými olivami a nakrájanými sušenými paradajkami a ozdobíme bazalkou.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C na najvyššej priečke (resp. pod grilom ak máte elektrickú rúru) 10 - 15 minút kým sa syr nerozpustí a chlebíky neschrumkatejú.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť