Zapekané chlebíky s mozzarellou, paradajkami a čiernymi olivami

Pridal: Spinava kuchyna je s, 30.1.2014
Kategorie: Chuťovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Neplytvajte chlebom a pečivom! Aj staré pečivo sa dá použiť (samozrejme ak nie je plesnivé) a je to naozaj skvelá surovina. Či z neho spravíte hrianky, zapečené chlebíky alebo ho iba nakrájate na kocky, opražíte na olivovom oleji a vhodíte do polievky. Ak máte chuť na niečo jednoduché a dobré, skúste tieto zapečené chlebíky so stredomorskou príchuťou. Neudávam presné množstvo, pretože závisí od vás koľko chlebíkov si narobíte.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Spinava kuchyna je s, 30.1.2014
Kategorie: Chuťovky
SUROVINY
krajce staršieho chleba
konzervované krájané paradajky
cesnak
sušená bazalka
sušené oregano
soľ
mleté čierne korenie
mozzrella
čierne olivy
sušené paradajky
čerstvá (mrazená) na ozdobeniebazalka
- Do misky si dáme paradajky, pridáme pretlačený cesnak, soľ, korenie a bylinky. Premiešame.
- Túto paradajková zmes natrieme na chlebíky.
- Chlebíky obložíme nakrájanou mozzarellou, na kolieska nakrájanými olivami a nakrájanými sušenými paradajkami a ozdobíme bazalkou.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C na najvyššej priečke (resp. pod grilom ak máte elektrickú rúru) 10 - 15 minút kým sa syr nerozpustí a chlebíky neschrumkatejú.
KOMENTÁRE K RECEPTU