Vegánska čína

Recept Vegánska čína

Pridal: Spinava kuchyna je s, 30.1.2014

Kategorie:

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Počas sviatkov som zjedla toľko mäsa a mäsových výrobkov koľko som nezjedla za posledný polrok. A práve preto, že mám mäsa vyše hlavy som sa rozhodla ukuchtiť niečo vegetariánske, teda skôr vegánske pretože cestíčko na sójové kocky neobsahuje vajcia. Množstvo ľudí nemá rado sójové "mäso". Ani ja som dlhú dobu nebola jeho fanúšičkou. No postupom času som sa ho naučila pripravovať tak, že ani zarytý mäsožravec nespozná rozdiel.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 30.1.2014

Kategorie:

SUROVINY

Sójové kocky

1 baleniesójové kocky
1,5 litravoda
štipkasoľ
1/2 KLsladká paprika
1/3 KLmleté čierne korenie
1 kockazeleninový bujón
3 PLhladká múka
1 PLzemiakový škrob
1 PLslnečnicový olej
1/2 KLprášok do pečiva
štipkasoľ
1 PLľanové semienka
8 PLvoda
1 - 2 dlslnečnicový olej
2 PLarašidový olej

Zelenina:

300 g (menšie nakrájané na štvrťky)šampiňóny
3 menšie kusy nakrájané na malé kockymrkva
200 g (čerstvá alebo mrazená)brokolica
3 hrste (mrazený)hrášok
1 hrsť (mrazené)zelené fazuľky
1 PLarašidový olej

Omáčka:

1,5 dlvoda
3 PLsójová omáčka
1 PLrybia omáčka
z 1/2 kscitrónová šťava
2 KLtrstinový cukor
1 KLčili vločky

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Sójové kocky  
  1. Do hrnca dáme 1,5 l vody a privedieme k varu.
  2. Keď voda začne vrieť pridáme štipku soli, mletú papriku, čierne korenie, bujón a do okorenenej vody vhodíme sójové kocky.
  3. Varíme 20 minút, odstavíme, scedíme a necháme vychladnúť.
  4. Medzitým ako sa nám varí "mäso" si namelieme na kávovom mlynčeku (alebo nadrvíme v mažiari) ľanové semienka, dáme ich do misky a pridáme 8 PL vody. Necháme stáť asi 20-30 minút až kým sa nám vytvorí "sliz".
  5. Do tejto hmoty pridáme múku, solamyl, 1 PL oleja, PDP a soľ. Všetko premiešame.
  6. Ak je cesto príliš husté pridáme trochu vody (musí nám vzniknúť hustejšie palacinkové cesto).
  7. Vychladnuté sójové kocky vhodíme do pripraveného cesta a dobre premiešame, tak aby sa nám pekne obalili.
  8. Na panvicu si dáme slnečnicový aj arašidový olej a zahrejeme ho na strednom plameni.
  9. Keď je olej dostatočne rozohriaty vhadzujeme do neho sójové kocky obalené v cestíčku (vhadzujte ich po jednom! pretože ak by ste to vyklopili všetko naraz mali by ste z roho obrovskú jednoliatu hmotu).
  10. Pražíme dozlatista z oboch strán. Vyberieme na kuchynskú utierku a necháme odkvapkať.
  11. Olej necháme vychladnúť, vylejeme ho a na tej istej panvici si pripravíme zeleninu.
Zelenina:
  1. Na panvicu, v ktorej sa pražilo "mäso" nalejeme olej a poriadne rozpálime.
  2. Vhodíme všetku zeleninu naraz a opekáme do zmäknutia (cca 15 - 20 minút).
  3. Kým sa nám zelenina opeká pripravíme si omáčku.
Omáčka:
  1. Všetky suroviny spolu zmiešame. Ochutnáme a ak je príliš sladká pridáme ešte rybiu omáčku či citrón, jednoducho si ju spravíme podľa chuti.
  2. Keď je zelenina mäkká, pridáme omáčku a hneď odstavíme.
  3. K zelenine vhodíme pripravené usmažené sójové kúsky a poriadne premiešame.
  4. Posypeme čiernym a bielym sezamom. Podávame s ryžou natural.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
19.10.2020, chtouleau odpovedať00

preco to volate veganska cina ked je tam rybacia omacka?

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť