Torta Chantilly

Recept Torta Chantilly

Pridal: moj sladky svet, 18.1.2014

Kategorie: Torty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

1 balenielístkové cesto

Na krém:

350 mlmlieko
1 balenie (alebo vanilkový puding)zlatý klas
2-3 PLkryštálový cukor
150 mlšľahačková smotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrojíme 3 kruhy, jeden plný a dva prázdne.

  2. Popicháme vidličkou a upečieme.

  3. Na spodok položíme plný kruh a naň dva prázdne.

  4. Stred vyplníme krémom a ozdobíme.

Krém:
  1. V mlieku rozmiešame klas a pridáme cukor.

  2. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém a necháme ho vychladnúť.

  3. Po vychladnutí z neho odstránime šupku a vyšľaháme ho šľahačom do hladka.

  4. Prišľaháme do tuha vyšľahanú šľahačku.Krém je výborný a ľahučký.

Varianta: namiesto lístkového cesta môžeme použiť aj krehké linecké cesto.
Dobrú chuť!
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť