NajRecept.sk Torty Torta Chantilly
Torta Chantilly
Recept Torta Chantilly
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
moj sladky svet    ·   18.1.2014

Torta Chantilly

Suroviny
1 balenie
lístkové cesto

Na krém:

350 ml
mlieko
1 balenie (alebo vanilkový puding)
zlatý klas
2-3 PL
kryštálový cukor
150 ml
šľahačková smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Lístkové cesto vyvaľkáme na hrúbku asi 0,5 cm a vykrojíme 3 kruhy, jeden plný a dva prázdne.

  2. Popicháme vidličkou a upečieme.

  3. Na spodok položíme plný kruh a naň dva prázdne.

  4. Stred vyplníme krémom a ozdobíme.

Krém:
  1. V mlieku rozmiešame klas a pridáme cukor.

  2. Za stáleho miešania uvaríme hustý krém a necháme ho vychladnúť.

  3. Po vychladnutí z neho odstránime šupku a vyšľaháme ho šľahačom do hladka.

  4. Prišľaháme do tuha vyšľahanú šľahačku.Krém je výborný a ľahučký.

Varianta: namiesto lístkového cesta môžeme použiť aj krehké linecké cesto.
Dobrú chuť!
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár