Ovsená kaša s karamelizovanými jablkami

Pridal: Zuzka, 2.1.2014
Kategorie: Sladké jedlá, 15 minútovky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Toto je také nanič obdobie. Žiadna dobrá čerstvá zelenina ani ovocie, všetci sú chorí a nervózni zo zimy. Preto vyťahujem recept, ktorý poteší nielen telo ale aj dušu a mňa vracia aj do detských čias, kedy nám mamina robievala takúto kašičku vždy v sobotu večer...
FOTKA OD VÁS
Pridal: Zuzka, 2.1.2014
Kategorie: Sladké jedlá, 15 minútovky
SUROVINY
250 mlmlieko
100 govsené vločky
1 KLvanilkový extrakt
1/2 KLškorica
40 ghnedý cukor
1 väčší kusjablko
2 PLhnedý cukor
2 plátkymaslo
nasekané nadrobnovlašské orechy
- Mlieko nalejeme do hrnca spolu s ovsenými vločkami, hnedým cukrom a vanilkovým extraktom a všetko poriadne premiešame a necháme 20 min odstáť.
- Po 20 min zmes uvaríme do zhustnutia.
- Nakoniec primiešame škoricu.
- Jablko ošúpeme a nakrájame na tenšie plátky.
- Na panvici necháme rozpustiť maslo a pridáme hnedý cukor. Cukor nemiešame, necháme ho len rozpustiť a na miernom ohni skaramelizovať.
- Pridáme plátky jabĺk, ktoré vo vzniknutom karameli necháme obaliť z oboch strán tak, aby sa jablka ohriali, ale nerozpadli sa.
- Do misky pridávame vrstvy – vrstva kaše, na to vrstva skaramelizovanych jabĺk, kaša, jablká a nakoniec kaša.
- Kašu ozdobíme nakrájanými jablkami a posypeme nasekanými orechmi.
KOMENTÁRE K RECEPTU