Ovsená kaša s karamelizovanými jablkami

Recept Ovsená kaša s karamelizovanými jablkami

Pridal: Zuzka, 2.1.2014

Kategorie: Sladké jedlá, 15 minútovky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Toto je také nanič obdobie. Žiadna dobrá čerstvá zelenina ani ovocie, všetci sú chorí a nervózni zo zimy. Preto vyťahujem recept, ktorý poteší nielen telo ale aj dušu a mňa vracia aj do detských čias, kedy nám mamina robievala takúto kašičku vždy v sobotu večer...

FOTKA OD VÁS

Pridal: Zuzka, 2.1.2014

Kategorie: Sladké jedlá, 15 minútovky

SUROVINY

250 mlmlieko
100 govsené vločky
1 KLvanilkový extrakt
1/2 KLškorica
40 ghnedý cukor
1 väčší kusjablko
2 PLhnedý cukor
2 plátkymaslo
nasekané nadrobnovlašské orechy

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mlieko nalejeme do hrnca spolu s ovsenými vločkami, hnedým cukrom a vanilkovým extraktom a všetko poriadne premiešame a necháme 20 min odstáť.

  2. Po 20 min zmes uvaríme do zhustnutia.

  3. Nakoniec primiešame škoricu.

  4. Jablko ošúpeme a nakrájame na tenšie plátky.

  5. Na panvici necháme rozpustiť maslo a pridáme hnedý cukor. Cukor nemiešame, necháme ho len rozpustiť a na miernom ohni skaramelizovať.

  6. Pridáme plátky jabĺk, ktoré vo vzniknutom karameli necháme obaliť z oboch strán tak, aby sa jablka ohriali, ale nerozpadli sa.

  7. Do misky pridávame vrstvy – vrstva kaše, na to vrstva skaramelizovanych jabĺk, kaša, jablká a nakoniec kaša.

  8. Kašu ozdobíme nakrájanými jablkami a posypeme nasekanými orechmi.


PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť