Nepečená Mandarínková pochúťka

Pridal: Recepty s Anabelou, 10.1.2014
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Čo pripraviť na oslavu? Neplánujem nič veľkého, takže by to malo byť niečo čo človeka nepoloží a naopak ho nabudí. Nepečená torta je zázrak, s lahodne vyšľahanou šľahačkou s tvarohom a ovocím.. A navrch len poprášiť škoricou.
FOTKA OD VÁS
Pridal: Recepty s Anabelou, 10.1.2014
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
cca 300 mlkompót
šľahačková smotana
250 gtvaroh hrudkovitý
250 gtvaroh mäkký
80 g alebo 4 PL meducukor
3 PL (nemusí byť)likér
200 - 250 mlpomarančová šťava
1 baleniepiškóty
Na posypanie:
alebo škoricakakao
- Mandarínky precedím a nechám odkvapkať. Šťavu vylievam, keďže to je obyčajná cukrová voda s príchuťou mandariniek.
- Šľahačkovú smotanu vyšľahám dotuha a nechám v chlade odstáť.
- Zatiaľ si vymiešam tvarohy dohladka s medom, alebo teda cukrom.
- Pridám 3 lyžice likéru, no môžeme ho nahradiť pomarančovým džúsom, pre naše deťúrence.
- Do tvarohového krému opatrne primiešame šľahačku a 100 ml pomarančovej šťavy.
- Dno kruhovej formy rovnomerne vyložím piškótami, ktoré pokvapkáme pomarančovou šťavou.
- Na ne poukladáme odkvapkané mandarínky a potrieme ich polovicou tvarohového krému.
- Pokračujem mandarínkovou vrstvou, na ňu poukladám piškóty, ktoré opäť pokvapkám pomarančovou šťavou.
- Na piškótovú vrstvu natriem zvyšok krému a mandariniek, a povrch uhladím. Zákusok nechám cez noc stuhnúť v chladničke.
- Tesne pred podávaním zákusok poprášim škoricou, ktorá urobí úžasnú arómu.
KOMENTÁRE K RECEPTU