NajRecept.sk Mäso Hovädzie mäso Domáce rezance s hovädzím
Domáce rezance s hovädzím
Recept Domáce rezance s hovädzím
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
S varechou v ruke    ·   25.1.2014

Domáce rezance s hovädzím

Široké domáce rezance so špenátom a lupienkami hovädzieho mäsa na tymiáne.

Suroviny
200 g
múka polohrubá
200 g
múka hrubá
4 ks
vajce
lístkový špenát
200 g
hovädzí močing (nožina)
2 konzervy
paradajky
cibuľa
cesnak
bazalka
tymián
chilli papričky
olej
čierne mleté korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z múky, vajec, nadrobno nakrájaných špenátových listov a soli necháme robota vypracovať dobré cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke.
  2. Zmrznuté hovädzie som nakrájal na lupienky, čím tenšie, tým lepšie.
  3. Vo woku som rozpálil olej, pridal som k nemu cibuľu nakrájanú tiež na lupienky, polovicu cesnaku, tymián, potom mäso, čierne mleté korenie a soľ.
  4. Po chvíľke (436s.) bolo mäsko hotové, dal som ho na tanier, nech si tiež odpočinie.
  5. Do toho istého woku som dal lyžicu oleja a dve konzervy lúpaných paradajok. Dôležité: konzervy som otvoril a do woku som dal len ich obsah :-)
  6. Potom som pridal zvyšok cesnaku, bazalku, soľ, čierne mleté korenie a vydusil som prebytočnú šťavu a prihodil som nakrájané chilli papričky.
  7. Odpočinuté cesto som rozdelil na 4 časti, vyvaľkal som ich, nechal som trošku obschnúť a nakrájal som ledabolo naozaj široké rezance. Snažil som sa, aby bol každý iný. Nech hneď vidieť, že sú domáce :-)
  8. Voda mi už vrie, osolil som ju a odvaril rezance, stačilo im pár minút.
  9. K paradajkám som pridal odpočinuté hovädzie a nechal som to spolu prevrieť.
  10. Na tanier som naložil rezance, prekvapol som ich sezamovým olejom, pridal som paradajky s hovädzím, do ruky som si dal vidličku a potom už len Dobrú chuť :)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár