Domáce rezance s hovädzím

Pridal: S varechou v ruke, 25.1.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Široké domáce rezance so špenátom a lupienkami hovädzieho mäsa na tymiáne.
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 25.1.2014
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
SUROVINY
200 gmúka polohrubá
200 gmúka hrubá
4 ksvajce
lístkový špenát
200 ghovädzí močing (nožina)
2 konzervyparadajky
cibuľa
cesnak
bazalka
tymián
chilli papričky
olej
čierne mleté korenie
soľ
- Z múky, vajec, nadrobno nakrájaných špenátových listov a soli necháme robota vypracovať dobré cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke.
- Zmrznuté hovädzie som nakrájal na lupienky, čím tenšie, tým lepšie.
- Vo woku som rozpálil olej, pridal som k nemu cibuľu nakrájanú tiež na lupienky, polovicu cesnaku, tymián, potom mäso, čierne mleté korenie a soľ.
- Po chvíľke (436s.) bolo mäsko hotové, dal som ho na tanier, nech si tiež odpočinie.
- Do toho istého woku som dal lyžicu oleja a dve konzervy lúpaných paradajok. Dôležité: konzervy som otvoril a do woku som dal len ich obsah :-)
- Potom som pridal zvyšok cesnaku, bazalku, soľ, čierne mleté korenie a vydusil som prebytočnú šťavu a prihodil som nakrájané chilli papričky.
- Odpočinuté cesto som rozdelil na 4 časti, vyvaľkal som ich, nechal som trošku obschnúť a nakrájal som ledabolo naozaj široké rezance. Snažil som sa, aby bol každý iný. Nech hneď vidieť, že sú domáce :-)
- Voda mi už vrie, osolil som ju a odvaril rezance, stačilo im pár minút.
- K paradajkám som pridal odpočinuté hovädzie a nechal som to spolu prevrieť.
- Na tanier som naložil rezance, prekvapol som ich sezamovým olejom, pridal som paradajky s hovädzím, do ruky som si dal vidličku a potom už len Dobrú chuť :)
KOMENTÁRE K RECEPTU