Domáce rezance s hovädzím

Recept Domáce rezance s hovädzím

Pridal: S varechou v ruke, 25.1.2014

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Široké domáce rezance so špenátom a lupienkami hovädzieho mäsa na tymiáne.

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 25.1.2014

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

SUROVINY

200 gmúka polohrubá
200 gmúka hrubá
4 ksvajce
lístkový špenát
200 ghovädzí močing (nožina)
2 konzervyparadajky
cibuľa
cesnak
bazalka
tymián
chilli papričky
olej
čierne mleté korenie
soľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z múky, vajec, nadrobno nakrájaných špenátových listov a soli necháme robota vypracovať dobré cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke.
  2. Zmrznuté hovädzie som nakrájal na lupienky, čím tenšie, tým lepšie.
  3. Vo woku som rozpálil olej, pridal som k nemu cibuľu nakrájanú tiež na lupienky, polovicu cesnaku, tymián, potom mäso, čierne mleté korenie a soľ.
  4. Po chvíľke (436s.) bolo mäsko hotové, dal som ho na tanier, nech si tiež odpočinie.
  5. Do toho istého woku som dal lyžicu oleja a dve konzervy lúpaných paradajok. Dôležité: konzervy som otvoril a do woku som dal len ich obsah :-)
  6. Potom som pridal zvyšok cesnaku, bazalku, soľ, čierne mleté korenie a vydusil som prebytočnú šťavu a prihodil som nakrájané chilli papričky.
  7. Odpočinuté cesto som rozdelil na 4 časti, vyvaľkal som ich, nechal som trošku obschnúť a nakrájal som ledabolo naozaj široké rezance. Snažil som sa, aby bol každý iný. Nech hneď vidieť, že sú domáce :-)
  8. Voda mi už vrie, osolil som ju a odvaril rezance, stačilo im pár minút.
  9. K paradajkám som pridal odpočinuté hovädzie a nechal som to spolu prevrieť.
  10. Na tanier som naložil rezance, prekvapol som ich sezamovým olejom, pridal som paradajky s hovädzím, do ruky som si dal vidličku a potom už len Dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť