Bábätká - linecké koláčiky s orieškovou náplňou
Pridané: 12.10.2020
Klasické linecké cesto 3: 2: 1. Kto nevyskúšal, tak urobil asi najväčšiu chybu pri vianočnom pečení. Cesto je luxusné, po upečení nie je vôbec tvrdé a s orieškovou náplňou je výborné. Tieto koláčiky sa podobajú na bábätká, preto ten názov. Plnka je ochutená pomarančovou kôrou a šťavou z pomaranča. Autor: Adddy
Čas prípravy 25 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Broskyňové poháre so smotanovou penou
Pridané: 25.9.2020
Niečo osviežujúceho na tie pekelné dni. U nás sa nedá v kuchyni vydržať, preto som rúru ani nezapínala. Veď kto by sa chcel pri sporáku variť vo vlastnej šťave. V takýchto horúčavách uprednostňujem nepečené osviežujúce dezerty, ktoré vám "nezabijú" žalúdok na celé popoludnie. Ľahké, chutné, osviežujúce sú práve ovocné poháre so šľahačkovou penou. Autor: Petra
Čas prípravy 15 min
ZOBRAZIŤ RECEPT Medovo-rozmarínový chlebíček s gréckym jogurtom
Pridané: 4.6.2015
Pred nami je ďalší predĺžený víkend. Ja som si už ten minulý nadbehla a pripravila pre vás recept, ktorý je hotový raz dva a ak ho upečiete vo štvrtok večer, vydrží aj do nedele ako čerstvý :). Ale pochybujem, že ak ho ochutnáte, vážne vám nejaký zostane až do nedele. Je naozaj vynikajúci, chuťovo neprekonatelný. Spojenie tých ingrediencií je skvelý - rozmarín, grécky jogurt, med a olivový olej - jednoducho fantázia. Bude to u vás rozvoniavať ako v grécku, alebo niekde na juhu pri mori. Naozaj skvelý sposob ako sa naladiť na letný čas ktorý sa, dúfajme približuje stále viac a viac. Priznám sa, že z počiatku som bola skeptická kvôli rozmarínu. Používam ho len v slaných jedlách, na pečené mäso, focacciu a pod. Ale do sladkého som ho ešte nepoužila, ale smelo do toho. Jeho aróma sa skvelo hodí aj tam. A keby deti tušili pred ochutnaním, že tam je, asi by to do úst nedali :). Človek má proste predsudky a nedoveruje tomu, čo nemá odskúšané. Ja občas rada zaexperimentujem. Na balkóne pestujem už roky nádherný mini rozmarínový stromček. A teraz dokonca kvitne. Má nádherné malé biele kvietky. Používam ho občas aj v zime a je proste skvelý, a hlavne som rada, že sa mu u nás darí.
ZOBRAZIŤ RECEPT