Pudingový koláč s kyslou smotanou

Pudingový koláč s kyslou smotanou

By 15. decembra 2013

Ingredients

Instructions

  1. V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zvyšné mlieko dáme variť aj s cukrom. Po zovretí vlejeme doň rozmiešanú zmes a za stáleho miešania uvaríme puding.
  2. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne pridávame vodu a olej kým nám nevznikne spenená konzistencia.
  3. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka primiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
  4. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  5. Malou naberačkou kladieme ešte teplý puding po kôpkach na pripravené surové cesto a vo vyhriatej rúre upečieme pri 180 stupňov cca. 35-40 minút.
  6. Na ešte teplý koláč natrieme smotanu rozmiešanú s práškovým a vanilkovým cukrom, posypeme kakaom a dáme stuhnúť do chladničky.

Pudingovy kolac

Print
1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (6 hlasov, priemerne: 2,50 z 5)
Loading...

2 odpovedí na Pudingový koláč s kyslou smotanou

  1. Mária

    Výborný zákusok,navrch som dala nie 2×250,ale 2x400ml pochúťkovú smotanu.Nabudúce dám zas iný puding.

  2. Martina

    Kolačik zatial len pečiem ale vyzera super,do cesta som nemala tolko cukru ale doplnila som javorovým sirupom a to iste aj smotana,dala som do nej aj javorový sirup za lyzicku a chuti super

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *