NajRecept.sk Dezerty Pudingový koláč s kyslou smotanou
Pudingový koláč s kyslou smotanou
Recept Pudingový koláč s kyslou smotanou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Just Delicious    ·   15.12.2013

Pudingový koláč s kyslou smotanou

Suroviny

Cesto

5 ks
vajcia
250 g
prášková cukor
1 ks
vanilkový cukor
250 g
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
1 dcl
voda
1 dcl
olej
1 PL
kakao

Puding

1 L
mlieko
2 bal.
čokoládový puding
3 PL
cukor kryštálový
3x250ml
kyslá pochúťková smotana
3 PL
cukor práškový
1 bal.
vanilkový cukor
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zvyšné mlieko dáme variť aj s cukrom. Po zovretí vlejeme doň rozmiešanú zmes a za stáleho miešania uvaríme puding.

  2. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne pridávame vodu a olej kým nám nevznikne spenená konzistencia.

  3. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka primiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

  4. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

  5. Malou naberačkou kladieme ešte teplý puding po kôpkach na pripravené surové cesto a vo vyhriatej rúre upečieme pri 180 stupňov cca. 35-40 minút.

  6. Na ešte teplý koláč natrieme smotanu rozmiešanú s práškovým a vanilkovým cukrom, posypeme kakaom a dáme stuhnúť do chladničky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár