Pudingový koláč s kyslou smotanou

Recept Pudingový koláč s kyslou smotanou

Pridal: Just Delicious, 15.12.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

Cesto

5 ksvajcia
250 gprášková cukor
1 ksvanilkový cukor
250 gpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
1 dclvoda
1 dclolej
1 PLkakao

Puding

1 Lmlieko
2 bal.čokoládový puding
3 PLcukor kryštálový
3x250mlkyslá pochúťková smotana
3 PLcukor práškový
1 bal.vanilkový cukor
kakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zvyšné mlieko dáme variť aj s cukrom. Po zovretí vlejeme doň rozmiešanú zmes a za stáleho miešania uvaríme puding.

  2. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne pridávame vodu a olej kým nám nevznikne spenená konzistencia.

  3. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka primiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.

  4. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

  5. Malou naberačkou kladieme ešte teplý puding po kôpkach na pripravené surové cesto a vo vyhriatej rúre upečieme pri 180 stupňov cca. 35-40 minút.

  6. Na ešte teplý koláč natrieme smotanu rozmiešanú s práškovým a vanilkovým cukrom, posypeme kakaom a dáme stuhnúť do chladničky.

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť