Pudingový koláč s kyslou smotanou

Pridal: Just Delicious, 15.12.2013
Kategorie: Dezerty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
FOTKA OD VÁS
Pridal: Just Delicious, 15.12.2013
Kategorie: Dezerty
SUROVINY
Cesto
5 ksvajcia
250 gprášková cukor
1 ksvanilkový cukor
250 gpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
1 dclvoda
1 dclolej
1 PLkakao
Puding
1 Lmlieko
2 bal.čokoládový puding
3 PLcukor kryštálový
3x250mlkyslá pochúťková smotana
3 PLcukor práškový
1 bal.vanilkový cukor
kakao
- V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zvyšné mlieko dáme variť aj s cukrom. Po zovretí vlejeme doň rozmiešanú zmes a za stáleho miešania uvaríme puding.
- Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne pridávame vodu a olej kým nám nevznikne spenená konzistencia.
- Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka primiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Malou naberačkou kladieme ešte teplý puding po kôpkach na pripravené surové cesto a vo vyhriatej rúre upečieme pri 180 stupňov cca. 35-40 minút.
- Na ešte teplý koláč natrieme smotanu rozmiešanú s práškovým a vanilkovým cukrom, posypeme kakaom a dáme stuhnúť do chladničky.
KOMENTÁRE K RECEPTU