Orechové hrudky s javorovým sirupom

Recept Orechové hrudky s javorovým sirupom

Pridal: Spinava kuchyna je s, 12.12.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Chcete skúsiť upiecť niečo nové, netradičné na váš vianočný stôl? Skúste tieto chutné "hrudky". Suroviny sú na približne 30 kusov.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Spinava kuchyna je s, 12.12.2013

Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianoce

SUROVINY

100 g (zmäknuté)maslo
100 g javorový sirup
5 PL voda
štipkasoľ
100 g hladká pšeničná múka
80 gcelozrnná pšeničná múka
100 g (mix orechov, použila som mix vlašských, kešu, lieskových orechov a mandlí)orechy
1 KLškorica

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misky si dáme maslo, javorový sirup, pridáme 5 lyžíc vody a štipku soli a dobre vyšľaháme.

  2. Pridáme 2 lyžice hladkej múky, opäť dobre vyšľaháme.

  3. Zvyšnú múku zapracujeme vareškou.

  4. Nakoniec pridáme škoricu a nahrubo nakrájané orechy a všetko spolu premiešame až nám vznikne tuhé cesto.

  5. Z cesta odoberáme hrudky (vo veľkosti vlašského orecha) a kladieme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Môžeme ich nechať iba tak alebo ich roztlačíme vidličkou.

  6. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C cca 20 minút.

  7. Po upečení necháme úplne vychladnúť a skladujeme vo vzduchotesnej nádobe vyloženej desiatovým papierom až do príchodu Vianoc.

    Krabičku dobre skryjeme aby ju nikto nenašiel a nevyjedol ich, lebo sú návykové :)

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť