Nafúknutá čokoládová krupica

Recept Nafúknutá čokoládová krupica

Pridal: figovnik, 18.12.2013

Kategorie: Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

FOTKA OD VÁS

Pridal: figovnik, 18.12.2013

Kategorie: Dezerty

SUROVINY

2 ksvajce
0,4 lmlieko
120 g (môže byť aj menej)práškový cukor
80 gkrupicová kaša
60 g (minimálne 60)%horká čokoláda
štipka soli
na vymastenie formymaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Trúbu si dáme predhriať na 170 °C a zatiaľ si pripravíme ostatné.

  2. V hrnci si dáme zohrievať mlieko a pridáme cukor a krupicu.

  3. Uvaríme krupicovú kašu do hustá tak ako obvykle.

  4. Keď je hustá dáme ju dole z ohňa a pridáme na kúsky polámanú čokoládu.

  5. Pridáme aj žĺtka a poriadne pomiešame.

  6. V miske si vyšlaháme bielka so štipkou soli na tuhý sneh.

  7. Sneh opatrne zamiešame do kaše.

  8. Kašu vylejeme do vopred vymastenej formy (môže byť bábovková alebo aj forma na torty).

  9. Do trúby vložíme formu tak, že ju položíme do žiaruvzdornej nádoby alebo do vysokého plechu, ktorý napustíme vodou.

  10. Pečieme asi 40-45 minút. Po vybratí necháme 5 minút vychladnúť, až potom vyklápame z formy.

  11. Podávame s jahodami alebo s iným ovocím, prípadne aj s rozpustenou čokoládou.

Dobrú chuť …
 
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť