Nafúknutá čokoládová krupica
FOTKA OD VÁS
SUROVINY
2 ksvajce
0,4 lmlieko
120 g (môže byť aj menej)práškový cukor
80 gkrupicová kaša
60 g (minimálne 60)%horká čokoláda
štipka soli
na vymastenie formymaslo
- Trúbu si dáme predhriať na 170 °C a zatiaľ si pripravíme ostatné.
- V hrnci si dáme zohrievať mlieko a pridáme cukor a krupicu.
- Uvaríme krupicovú kašu do hustá tak ako obvykle.
- Keď je hustá dáme ju dole z ohňa a pridáme na kúsky polámanú čokoládu.
- Pridáme aj žĺtka a poriadne pomiešame.
- V miske si vyšlaháme bielka so štipkou soli na tuhý sneh.
- Sneh opatrne zamiešame do kaše.
- Kašu vylejeme do vopred vymastenej formy (môže byť bábovková alebo aj forma na torty).
- Do trúby vložíme formu tak, že ju položíme do žiaruvzdornej nádoby alebo do vysokého plechu, ktorý napustíme vodou.
- Pečieme asi 40-45 minút. Po vybratí necháme 5 minút vychladnúť, až potom vyklápame z formy.
- Podávame s jahodami alebo s iným ovocím, prípadne aj s rozpustenou čokoládou.
KOMENTÁRE K RECEPTU