Hovädzie na červenom víne

Pridal: S varechou v ruke, 4.12.2013
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Kúpil som krásne hovädzie z mladého býčka, na pomalé dusenie ako stvorené. Ak si budete chcieť pripraviť mäso takýmto spôsobom, budete potrebovať hovädzí krk, nožinu, prípadne hovädzie predné - odmení vás dokonalou chuťou
FOTKA OD VÁS
Pridal: S varechou v ruke, 4.12.2013
Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso
SUROVINY
cca 1 kghovädzie mäso
3 - 4 dclsuché červené víno
3 - 4 kscibuľa
cesnak
cca 1/8 stredne veľkéhozeler
tymián
masť
sladká mletá paprika
čerstvo mleté korenie
soľ
mrkva
šalotka
stonkový zeler
Ak chceme dnes obedovať, tak začneme včera :-)
- Hovädzie mäso dáme do hrnca s nakrájanou cibuľou, zelerom, čerstvým tymiánom a cesnakom, zalejeme červeným suchým vínom a necháme odpočívať pár hodín v chlade.
- Na druhý deň som mäso vybral, osušil, dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
- Potom som ho na masti prudko opiekol z každej strany.
- Opečené mäso som vybral na tanier a do výpeku som dal sladkú mletú papriku a zeleninu s ktorou bolo mäso napácované, víno som dal bokom.
- Do hrnca k orestovanej zelenine som vrátil mäso a podlial som ho vínom, v ktorom sa v noci kúpalo mäso.
- Dusil som ho pod pokrievkou asi 2 hodiny, párkrát som ho aj podlial vriacou vodou.
- Mäso je už takmer mäkké, tak som ho vybral, šťavu rozmixoval a prepasíroval.
- Podával som so zemiakovou kašou a červeným suchým...dobrú chuť :)
KOMENTÁRE K RECEPTU