Hovädzie na červenom víne

Recept Hovädzie na červenom víne

Pridal: S varechou v ruke, 4.12.2013

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kúpil som krásne hovädzie z mladého býčka, na pomalé dusenie ako stvorené. Ak si budete chcieť pripraviť mäso takýmto spôsobom, budete potrebovať hovädzí krk, nožinu, prípadne hovädzie predné - odmení vás dokonalou chuťou

FOTKA OD VÁS

Pridal: S varechou v ruke, 4.12.2013

Kategorie: Hovädzie mäso, Mäso

SUROVINY

cca 1 kghovädzie mäso
3 - 4 dclsuché červené víno
3 - 4 kscibuľa
cesnak
cca 1/8 stredne veľkéhozeler
tymián
masť
sladká mletá paprika
čerstvo mleté korenie
soľ
mrkva
šalotka
stonkový zeler

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
Ak chceme dnes obedovať, tak začneme včera :-) 
  1. Hovädzie mäso dáme do hrnca s nakrájanou cibuľou, zelerom, čerstvým tymiánom a cesnakom, zalejeme červeným suchým vínom a necháme odpočívať pár hodín v chlade.
  2. Na druhý deň som mäso vybral, osušil, dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  3. Potom som ho na masti prudko opiekol z každej strany.
  4. Opečené mäso som vybral na tanier a do výpeku som dal sladkú mletú papriku a zeleninu s ktorou bolo mäso napácované, víno som dal bokom.
  5. Do hrnca k orestovanej zelenine som vrátil mäso a podlial som ho vínom, v ktorom sa v noci kúpalo mäso.
  6. Dusil som ho pod pokrievkou asi 2 hodiny, párkrát som ho aj podlial vriacou vodou.
  7. Nakrájal som si šalotku, mrkvu a stonkový zeler.
  8. Mäso je už takmer mäkké, tak som ho vybral, šťavu rozmixoval a prepasíroval.
  9. Mäso som do nej naspäť vložil aj s nakrájanou zeleninou a ešte pár minút spolu dusil.
  10. Podával som so zemiakovou kašou a červeným suchým...dobrú chuť :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť