Hovädzie na červenom víne

Hovädzie na červenom víne

By 4. decembra 2013

Kúpil som krásne hovädzie z mladého býčka, na pomalé dusenie ako stvorené. Ak si budete chcieť pripraviť mäso takýmto spôsobom, budete potrebovať hovädzí krk, nožinu, prípadne hovädzie predné - odmení vás dokonalou chuťou

Instructions

Ak chceme dnes obedovať, tak začneme včera 🙂 

  1. Hovädzie mäso dáme do hrnca s nakrájanou cibuľou, zelerom, čerstvým tymiánom a cesnakom, zalejeme červeným suchým vínom a necháme odpočívať pár hodín v chlade.
  2. Na druhý deň som mäso vybral, osušil, dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
  3. Potom som ho na masti prudko opiekol z každej strany.
  4. Opečené mäso som vybral na tanier a do výpeku som dal sladkú mletú papriku a zeleninu s ktorou bolo mäso napácované, víno som dal bokom.
  5. Do hrnca k orestovanej zelenine som vrátil mäso a podlial som ho vínom, v ktorom sa v noci kúpalo mäso.
  6. Dusil som ho pod pokrievkou asi 2 hodiny, párkrát som ho aj podlial vriacou vodou.
  7. Nakrájal som si šalotku, mrkvu a stonkový zeler.

    Hovädzie na červenom víne

  8. Mäso je už takmer mäkké, tak som ho vybral, šťavu rozmixoval a prepasíroval.
  9. Mäso som do nej naspäť vložil aj s nakrájanou zeleninou a ešte pár minút spolu dusil.

    Hovädzie na červenom víne

  10. Podával som so zemiakovou kašou a červeným suchým...dobrú chuť 🙂

Hovädzie na červenom víne

Print

...rád spoznávam neznáme chute a učím sa nové veci...v kuchyni sa dá aj z bežných surovín pripraviť niečo "nové". Do každého jedla treba dať lásku a fantáziu, to sú dve najdôležitejšie koreniny... dobrú chuť prajem :-) Môj blog: www.svarechou.sk

1 hviezdička2 hviezdičky3 hviezdičky4 hviezdičky5 hviezdičiek (Žiadne hodnotenie)
Loading...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *