Celozrnné pečivo

Recept Celozrnné pečivo

Pridal: Just Delicious, 29.12.2013

Kategorie: Cestá, Pizza cesto, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

SUROVINY

175 gcelozrnná ražná múka
150 gcelozrnná špaldová múka
150 ghladká múka
125 mlpolotučné mlieko
20 gdroždie
1 ksvajce
40 golivový olej
10 gpráškový cukor
10 gsoľ
vlažná, podľa potrebyvoda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Navážime si múky a spolu so soľou zmiešame vo väčšej nádobe.
  2. Do vlažného mlieka pridáme trochu cukru a droždie.Kvások potom vlejeme do pripravenej múky, pridáme zvyšok cukru, vajce, olej a masu dôkladne vymiesime.
  3. Postupne pridávame vlažnú vodu, aby nám vzniklo vláčne cesto.
  4. Vymiesené cesto prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť na teplom mieste cca. 45 - 60 min.
  5. Po vykysnutí cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske a môžeme tvoriť malé chlebíky, žemličky, rohlíčky, tyčinky, ktoré pred pečením potrieme rozšľahaným vajíčkom a trošku osolíme.
  6. Žemličky môžeme posypať zmesou semiačok (ľanové, tekvicové, slnečnicové, sezamové). Tyčinky môžeme posypať sezamom, makom, kmínom.
  7. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C na plechu vystlanom papierom na pečenie.
  8. Z cesta si môžeme upiecť aj pizzu. Ale pozor, cesto je viac chlebovej chuti, tak nie každému sa to môže na pizzu hodiť a chutiť. Ja som robila pizzu Hawai (paradajkový pretlak, šunka, syr, ananás, oregano) a jednu zeleninovú (paradajkový pretlak, šunka, syr, paprika, paradajky, kukurica, oregano).
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť